Koning Albert II
epa Koning Albert II

Advocaat koning Albert reageert voor het eerst: “Hij verzet zich niet tegen DNA-test”

Alain Berenboom, de advocaat van koning Albert, kan nog niet zeggen of zijn cliënt DNA laat afnemen. Maar hij laat in een eerste reactie aan onze krant weten dat de koning zich niet verzet tegen een DNA-test.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Koning Albert verzet zich niet tegen een DNA-test. Hij heeft dat nooit gedaan. Hij vindt alleen dat zo’n test geen zin heeft zolang Jacques Boël de (juridische) vader is van Delphine”, zegt Berenboom. “Eerst moet die band verbroken worden door een gerechtelijke uitspraak. Ik heb de koning nog niet gesproken. Ik ga dit arrest volgende week met hem bespreken, want hij is nu nog in het buitenland, en dan zullen we bekijken wat onze volgende stap is. Het is een hypothese, maar het zou me niet verwonderen dat hij zou overwegen om de test af te leggen, nu het hof van beroep hem daartoe verplicht. Het is wel zo dat het resultaat van de test geheim moet blijven tot de procedure voor het hof van Cassatie afgelopen is.”  

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Lois

    Zeer simpel als je scheef poe.t moet je de gevolgen dragen koning of niet. Hij die het voorbeeld moet geven gedraagd zich zeer zielig en vals.

  • Jan Verstrepen

    Biologische vader is iets maar als iemand al een vader heeft die je opgevoed, aanvaard en waarvan je de naam draagt heb je je biologische vader niet nodig en kan die je vader niet zijn. Een privé aangelegenheid breed uitgesmeerd in de media, de koning heeft recht op een persoonlijk leven en dit is helaas een show.

Lees meer