2
EPA

Anne Hathaway kijkt opvoedingstips af van prins William en Kate

Actrice Anne Hathaway kijkt naar het Britse koningshuis ter inspiratie, wanneer het op de opvoeding van haar tweejarige zoontje, Jonathan Rosebanks, aankomt. Dat vertelde ze in een interview met The Sunday Times. Vooral de manier waarop William en Kate met hun kinderen omgaan, blijkt inspirerend te werken. 

Twee jaar is Jonathan Rosebanks nu, het zoontje van Anne Hathaway en haar echtgenoot Adam Shulman, en de opvoeding van de peuter loopt niet altijd van een leien dakje. Daarom zocht de Amerikaanse actrice naar opvoedingstips bij andere beroemdheden, en zo botste ze op de Britse royals, Kate en William. “Ze gaan door hun knieën zodat ze op dezelfde hoogte als hun kind komen”, legt de actrice uit. “Ze maken oogcontact zodat het kind zelfvertrouwen krijgt. Ik vind dat ontzettend cool en nu doe ik dat zelf ook met Jonathan.” 

Beproefde techniek

Prins William en hertogin Kate worden inderdaad regelmatig op foto vastgelegd wanneer ze gehurkt met hun kinderen praten. Het is een beproefde techniek, die ‘actief luisteren’ genoemd wordt, en die ervoor zou zorgen dat kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en het gevoel krijgen dat ze meer controle hebben. 

Hathaway gaf verder ook nog toe dat het moederschap niet altijd van een leien dakje loopt. Toch vertelde ze over haar zoon: “Hij is zo mooi. Ik ben niet perfect, maar wanneer ik gefrustreerd ben of afgeleid, ben ik er goed in om ervoor te zorgen dat alles goed is met hem, weg te lopen, te kalmeren en dan naar hem terug te gaan. Ik schiet elke dag tekort, maar ik laat het niet aan mijn hart komen, ik ga ervan leren.”

2 Anne Hathaway heeft voor de opvoeding van haar kind afgekeken bij William en Catherine. Dat onthult de actrice, die met echtgenoot Adam Shulman een 2-jarig zoontje heeft, in de Britse krant The Sunday Times.
EPA Anne Hathaway heeft voor de opvoeding van haar kind afgekeken bij William en Catherine. Dat onthult de actrice, die met echtgenoot Adam Shulman een 2-jarig zoontje heeft, in de Britse krant The Sunday Times.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer