EPA

Britse Queen roept op tot eenheid en respect

De Britse koningin Elizabeth II heeft haar landgenoten opgeroepen tot eenheid en respect voor andermans standpunten. Die boodschap is volgens waarnemers gericht aan de politici die kibbelen over de Britse uittreding uit de Europese Unie, berichten Britse media.

“Terwijl we zoeken naar nieuwe antwoorden in dit moderne tijdperk, geef ik de voorkeur aan beproefde methoden’', zei de 92-jarige vorstin in een toespraak. “Zoals op een positieve manier over elkaar praten, verschillende standpunten respecteren, samenkomen om punten van overeenkomst te zoeken en nooit het grotere geheel uit het oog verliezen.’'

De koningin nam het woord brexit niet letterlijk in de mond. Ze moet zich als staatshoofd politiek neutraal opstellen. Toch denken waarnemers dat Elizabeth de politieke klasse streng toespreekt. “Beëindig brexit-vete, zegt koningin tegen vechtende politici’', kopt de krant The Times. Ook de BBC concludeert dat het gaat om een “boodschap’' van de queen.

De naderende brexit heeft Groot-Brittannië in een diepe politieke crisis gestort. Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU op 29 maart, maar de brexitdeal van premier Theresa May is verworpen door het Britse parlement.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk Bouckaert

    Zegt 1 van de rijkste mensen op de wereld

  • Georges Vande Velde

    Respect ? Dergelijk volk heeft geen respect want ze leven niet in deze wereld !

Lees meer