Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heeft Thailand ingeruild voor een Duits skioord.
EPA Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun heeft Thailand ingeruild voor een Duits skioord.

Duitsland zucht, maar Thaise koning viert in Beiers luxehotel vakantie met 20 vrouwen

De Thaise koning Rama X doet stof opwaaien in Duitsland vanwege zijn verblijf in een luxehotel. Alle hotels in Duitsland zijn vanwege de coronacrisis voor toeristen gesloten, maar de Thaise monarch verblijft met zijn gevolg wel gezellig in het viersterren Grand Hotel Sonnenbichl in het mondaine wintersportoord Garmisch-Partenkirchen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Duitse media berichten dat het hotel speciale toestemming heeft van de lokale autoriteiten om Rama X te huisvesten. Het is toegestaan omdat het een ‘homogene groep betreft die niet van samenstelling verandert’, melden de autoriteiten. Het hotel geldt daarom nu niet als hotel, maar als woonhuis.

Uitstapjes

De Thaise koning, ook bekend als Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, is met onder anderen twintig vrouwen in de Beierse wintersportplaats neergestreken. Ondanks de uitgaansbeperkingen die in de Duitse deelstaat van kracht zijn, maakt hij ook geregeld uitstapjes in de stad. Op de fiets rijden ze door de straten.

Intussen is het aantal doden in Duitsland door het nieuwe coronavirus tot boven de honderd gestegen. Het Robert Koch-Institut meldt dinsdag dat er 28 nieuwe sterfgevallen waren, waarmee het totaal aantal doden op 114 komt. 

Het aantal besmettingen groeide met 4.764, naar 27.436. Eerder was er voorzichtig optimisme over de groei die afvlakte. Dinsdag bleek dat de toename toch nog steeds groter wordt.

Reputatie

Op gebied van vrouwen heeft de wispelturige Thaise koning overigens geen al te beste reputatie. Bij zijn kroning eerder dit jaar pakte hij nog uit met zijn minnares naast hem op de troon. Maar even snel als ze kwam, moest ze ook weer de baan ruimen. En zij is lang niet de enige.

91 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eduard Maes

    Wat is het probleem als hij en zijn gevolg geen contact heeft met de Duitse bevolking?? Laat hem doen en geld spenderen. Goed voor de economie

  • Gino Denil

    Ze zouden er toch moeten op staan en op toe zien dat die anderhalve meter afstand elk moment nageleefd wordt.

Lees meer