BELGA

Eenzame Koningsdag voor koning Albert: Laurent, Claire en Astrid sturen hun kat

Op 15 november vieren de Belgische royals Koningsdag met een Te Deum in Brussel. Al vieren ze dat dit jaar met opvallend weinig familieleden. Koning Albert en koningin Paola zullen aanwezig zijn, maar al hun kinderen sturen hun kat. Enkel schoonzoon prins Lorenz heeft ook zijn komst aangekondigd.

Alleen koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz wonen op Koningsdag het Te Deum bij in de kathedraal in Brussel. Prinses Astrid heeft een goede reden om afwezig te zijn. Zij leidt op dat moment een economische zending met meer dan 600 zakenmensen naar China. Laurent en Claire, die vorig jaar wel de kerkdienst bijwoonden, waren ook nu uitgenodigd, maar lieten weten niet aanwezig te zullen zijn. Een reden daarvoor is niet gekend. Koning Filip en koningin Mathilde zijn nooit aanwezig op het Te Deum op Koningsdag omdat het niet gebruikelijk is dat de vorsten zichzelf vieren.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul MIchel

    Welk land heeft er nog een koning? Wij moeten wel rijk zijn want we hebben er twee en dito 2 koninginnen bovenop...

  • leppens victor

    Zelfs een beetje,,window-dressing,,is hun al te veel geworden. Waarschijnlijk is de verloning te laag. mvg.

Lees meer