BELGA

Eenzame Koningsdag voor koning Albert: Laurent, Claire en Astrid sturen hun kat

Op 15 november vieren de Belgische royals Koningsdag met een Te Deum in Brussel. Al vieren ze dat dit jaar met opvallend weinig familieleden. Koning Albert en koningin Paola zullen aanwezig zijn, maar al hun kinderen sturen hun kat. Enkel schoonzoon prins Lorenz heeft ook zijn komst aangekondigd.

Alleen koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz wonen op Koningsdag het Te Deum bij in de kathedraal in Brussel. Prinses Astrid heeft een goede reden om afwezig te zijn. Zij leidt op dat moment een economische zending met meer dan 600 zakenmensen naar China. Laurent en Claire, die vorig jaar wel de kerkdienst bijwoonden, waren ook nu uitgenodigd, maar lieten weten niet aanwezig te zullen zijn. Een reden daarvoor is niet gekend. Koning Filip en koningin Mathilde zijn nooit aanwezig op het Te Deum op Koningsdag omdat het niet gebruikelijk is dat de vorsten zichzelf vieren.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul MIchel

    Welk land heeft er nog een koning? Wij moeten wel rijk zijn want we hebben er twee en dito 2 koninginnen bovenop...

  • stefan leysen

    Als zelfs de prinsen en prinsessen niet meer aanwezig zijn op het feest van de dynastie of zo je wil Koningsdag, of beter gezegd geen interesse meer tonen voor hun eigen entourage wat zou je dan verwachten dat het volk nog geinteresseerd is. Die familie hangt ook met haken en ogen aan elkaar, een voordeel, ze verstoppen het ook niet voor de buitenwereld.

Lees meer