Photo News

Het ijzer smeden als het heet is: Meghan Markle gaat in zee met Disney

Na het aankondigen van hun beslissing om hun rol als ‘senior’ leden van de Britse koninklijke familie op te geven, lijkt alles erop te wijzen dat prins Harry (35) en Meghan Markle (38) het ijzer willen smeden als het heet is. Volgens de Britse media heeft Markle inmiddels een contract getekend bij Disney: in ruil voor een gulle donatie aan een liefdadigheidsinstelling, zal de hertogin een voice-over inblikken voor de mediareus. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De hertogin van Sussex heeft een deal getekend met Disney om een ​organisatie voor wilde dieren te helpen, zo kon The Times achterhalen. Het contract houdt in dat Meghan een voice-over inblikt in ruil voor een gulle donatie aan Elephants Without Borders, een organisatie die olifanten in het wild opvolgt en hen probeert te beschermen tegen stropers. De hertogin van Sussex ondertekende het contract al voordat het koninklijke koppel vertrok voor hun zes weken durende vakantie naar Canada, waar ze verbleven om Kerstmis te vieren.

De regeling geeft een inkijk in de toekomstige carrièreplannen van Harry en Meghan. Eerder werd al verondersteld dat de royals hun beroemdheid en status zouden gebruiken om hun gekozen goede doelen in de kijker te zetten. Onder naam van Sussex Royal namen harry en Meghan maanden geleden ook al een patent op een wijde selectie aan producten. Zo zouden ze onder andere kleding, briefpapier, schrijfwaren, foto’s en posters gaan verkopen. Ze namen zelfs de mogelijkheid om een eigen krant of magazine uit te geven.

En uiteraard zijn er ook nog boeken. Daarmee zou het koppel het meest verdienen. Om een voorbeeld te geven: de Obama’s kregen een voorschot van 65 miljoen dollar voor hun boekendeal, Meghan zou dat record waarschijnlijk met gemak kunnen verbreken. Er staan namelijk meer dan genoeg mensen te trappelen om haar persoonlijke memoires over haar tijd in het koningshuis te lezen.

Miljoenen

Retail expert Andy Barr zegt aan de Daily Mail dat het paar op die manier makkelijk 450 miljoen euro per jaar kan verdienen, en daar zouden ze héél weinig voor moeten doen. “Ze zullen klein beginnen, later gaan ze dan waarschijnlijk producten verkopen die nog hoger liggen in waarde”, klinkt het. “Gezien het merk dat ze beginnen automatisch wereldwijd in trek zal zijn, zal hun bedrijf snel groeien. Overal, van China tot Europa, zal men over elkaar heen vallen om professionele connecties met hen te vormen. Ze zullen in een oogwenk een fortuin verdienen.”

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    Voor duidelijkheid, Meghan heeft geen geld vergeleken met Harry. En wat er ook gebeurd, gelukkig zijn er ook strenge huwelijkse voorwaarden gecreëerd, oa dat Meghan nooit aan zijn geld of eigendom kan komen. De allergrootste schrik die de Britse koninklijke familie heeft op ogenblik, dat ze worden beschuldigd van racisme. De progressieve Britten zouden Meghan steunen. Door hen wordt ze ook gezien als een slachtoffer van racisme. Een ferme afbetaling is de eerste stap voor haar rechtvaardigheid.

  • marcel strobbe

    Meghan heeft wel het Koningshuis als opstap laddertje gebruikt om bij Disney binnen te geraken, anders kreeg ze daar nog geen poetsvrouw baan.

Lees meer