4
Photo News

Hun intieme vakantie ontrafeld: zo spenderen prins Harry en Meghan Markle de feestdagen in Canada

De Britse prins Harry (35), Meghan Markle (38) en baby Archie waren op kerstdag niet aanwezig bij de feestelijkheden met de koninklijke familie en kozen ervoor om hun vakantie in Canada door te brengen. Voor hun veiligheid en uit respect voor hun privacy bleven hun verblijfplaats en plannen strikt geheim, maar intussen raakten toch enkele details bekend over hun intieme vakantie.

Zo werd het koninklijke koppel tijdens hun vakantie opgemerkt door Pierre Koffel en zijn echtgenote Bev, de eigenaars van het gerenomeerde restaurant Deep Cove Chalet aan het water in Noord-Saanich. De bodyguards van Harry en Meghan spraken met de restauranteigenaars over een mogelijke reservatie, al werd die wegens te veel veiligheidsmaatregelen afgewezen. Ook werden Harry en zijn vrouw verschillende keren gezien terwijl ze aan het wandelen of joggen waren in Horth Hill Regional Park, een prachtig en rustgevend natuurgebied op Vancouver Island.

(lees verder onder de foto’s)

4 Een blik op Deep Cove Chalet, waar Meghan en Harry wilden gaan dineren.
Used.ca Een blik op Deep Cove Chalet, waar Meghan en Harry wilden gaan dineren.
4 Wie gaat dineren in het restaurant in Noord-Saanich kan genieten van prachtige uitzichten over het water.
Instagram Wie gaat dineren in het restaurant in Noord-Saanich kan genieten van prachtige uitzichten over het water.

Wandelen en joggen

“Horth Hill is nu een erg populaire plek geworden. Harry en Meghan waren aan het joggen en zijn gespot”, aldus de restauranteigenaars aan de lokale krant The Vancouver Sun. “Het is best spannend. Ik hoop dat alles goed gaat met hen. Ze breken de koninklijke traditie met deze vakantie en ik wens ze gewoon het allerbeste.” 

Joggen staat blijkbaar hoog op het verlanglijstje van de royals. Niet alleen in Horth Hill Regional Park, ook in het nabijgelegen plaatsje Noord-Saanich werden Harry en Meghan meermaals samen gezien door de lokale bevolking. Hoe dan ook is de omgeving erg populair bij sterren en beroemdheden. Sex and the City’-ster Kim Cattrall, zangeres Nelly Furtado en basketbalspeler Steve Nash hebben er allemaal een vakantieverblijf.

(lees verder onder de foto)

4 Harry en Meghan gingen joggen in Horth Hill Regional Park, een rustgevend natuurgebied.
Google Maps Harry en Meghan gingen joggen in Horth Hill Regional Park, een rustgevend natuurgebied.

Plekje in haar hart

Bovendien zit de regio in een speciale plaats in het hart van Meghan Markle. Voor de hertogin haar bestaan in Hollywood verruilde voor een leven als Britse royal woonde ze zeven jaar in Canada - waar ze verbleef voor de opnamen van ‘Suits’ - en ze kent de omgeving dus als geen ander. De relatie tussen Harry en Meghan begon ook tijdens die zeven jaar: het koppel zei later dat ze elkaar hadden ontmoet op een blind date die werd georganiseerd door een gemeenschappelijke vriend.

“De hertog van Sussex heeft Canada de afgelopen jaren vaak bezocht en de hertogin heeft er zeven jaar gewoond voordat ze lid werd van de koninklijke familie”, aldus een woordvoerder van het paleis. “De beslissing om naar Canada te reizen weerspiegelt het belang van het land voor het echtpaar. Harry en Meghan genieten van de warmte die ze delen met Canadezen en van de schoonheid van het platteland met hun jonge zoon.”

De Canadese premier Justin Trudeau verwelkomde het koppel via Twitter: “Prins Harry, Meghan en Archie, wij wensen jullie een vredig en gezegend verblijf in Canada. Je bent hier onder vrienden en bent altijd welkom.” 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pauline Desmet

    Fijn te lezen dat ze zich gedragen als een jong, gelukkig koppel, en een mooi gezinnetje vormen daar. Dat ze niet meedoen aan die hele show : chapeau !

  • Elke Celis

    Fijn dat de Canadezen hun aanwezigheid appreciëren en voor de rest gewoon hun leven leiden. Daar kan men in sommige andere landen nog iets van opsteken...

Lees meer