7 Constantijn, Märtha-Louise, Esmeralda, Madeleine
ANP Royal Images/Getty Images/Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten/Getty Images Constantijn, Märtha-Louise, Esmeralda, Madeleine

Inspiratie voor Harry en Meghan: ook deze royals werken voor hun centen

De beslissing van prins Harry (35) en Meghan Markle (38) om financieel onafhankelijk te worden van het Britse koningshuis, veroorzaakt heel wat ophef. Toch zijn ze niet de enige royals die er een job op nahouden. 

Esmeralda (België)

7 Prinses Esmeralda
Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten Prinses Esmeralda

De halfzus (63) van koning Albert woont en werkt in Londen waar ze actief is als journaliste. Onder het pseudoniem Esméralda de Réthy schrijft ze geregeld artikels over haar vader. Nog voor het een hype werd schreef ze boek over de klimaatopwarming.

Amadeo (België)

7 Prins Amadeo met zijn echtgenote, Elisabetta ‘Lili’ Rosbosch von Wolkenstein
PE Prins Amadeo met zijn echtgenote, Elisabetta ‘Lili’ Rosbosch von Wolkenstein

De oudste zoon (33) van prinses Astrid ging in 2009 in dienst als analist bij Deloitte in New York. In 2013 ging hij weer studeren om een jaar later aan de slag te gaan bij McKinsey & Company in Brussel. Intussen werkt en woont de prins in Basel in Zwitserland.

Constantijn (Nederland)

7 De Nederlandse prins Constantijn
ANP Royal Images De Nederlandse prins Constantijn

De broer (50) van koning Willem Alexander heeft er al een hele carrière opzitten die een hoge vlucht nam bij het kantoor van RAND Europe in Brussel. Vervolgens keerde hij terug naar de Europese Commissie als adviseur en later als adjunct-kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes. Momenteel is hij actief in de IT-wereld.

Märtha-Louise (Noorwegen)

7 Märtha-Louise
Getty Images Märtha-Louise

De oudste zus (48) van kroonprins Haakon heeft een dotatie en mag commerciële activiteiten uitvoeren, zolang ze haar titel niet gebruikt. Dat is pas sinds vorig jaar zo geregeld, nadat ze een relatie was begonnen met een sjamaan die wordt aanzien als een charlatan. De man beweert namelijk dat hij kanker kan genezen en vrouwen met meerdere seksuele partners terug rein kan maken. Dat ging wat te ver voor het Noorse koningshuis.

Cristina (Spanje)

7 Prinses Cristina
Reporters / PPE Prinses Cristina

De zus (54) van koning Felipe werkt bij een bank. In 2016 stond ze samen met haar man en vijftien andere personen terecht voor belastingontduiking. Zij werd vrijgesproken, maar haar man kreeg een gevangenisstraf van zes jaar en drie maanden.

Madeleine (Zweden)

7 Prinses Madeleine
Getty Images Prinses Madeleine

De jongste dochter (39) van koning Gustav trouwde in 2013 met de Amerikaan Chris O’Neill. Die had door dat huwelijk recht op een titel maar heeft dat geweigerd zodat hij kon blijven werken. Hij is een rijke financiële adviseur. Zij behoudt haar dotatie.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pieter Verhulst

    Geen enkele winkelbediende of bouwvakker maw. Deloitte herbergt wel meer fils a papas. Ofwel ben je top ofwel rijk om er te beginnen.

  • Michel Mahy

    Eigenlijk werken die royals heel weinig. Ze verdienen vooral geld door met hun naam en connecties in beheerraden te zetelen. Vele grote firma's zijn bereid om veel geld te investeren om een royal te kunnen presenteren bij grote klanten en deals...

Lees meer