De Britse prins Andrew
ap De Britse prins Andrew

Juridische documenten onthullen: “Britse prins Andrew randde vrouw aan in huis van miljardair Epstein”

Net na bekend werd dat zijn oude vriend Jeffrey Epstein (66) zich van het leven zou hebben beroofd, komt de Britse prins Andrew (59) zelf ook ongunstig in het nieuws. De tweede zoon van koningin Elizabeth wordt volgens diverse media beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens een bijeenkomst in het huis van Epstein.

Volgens de vrijgekomen rechtbankpapieren vond het incident plaats in 2001. Het slachtoffer in kwestie zou de jonge universiteitsstudente Johanna Sjoberg zijn geweest. Volgens haar zou prins Andrew zijn hand op haar borst hebben gelegd in het appartement van Epstein in New York.

Het Britse koningshuis heeft de beschuldigingen volgens de BBC resoluut van de hand gedaan. “Iedere suggestie van ontoelaatbaar gedrag met minderjarigen is absoluut niet waar.”

De documenten zijn onderdeel van een zaak uit 2015, waarin de Britse socialite Ghislaine Maxwell, tevens een vriendin van prins Andrew, voor de rechter werd gesleept omdat zij minderjarige meisjes voor Epstein zou hebben geregeld.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Zjeppe Fierens

    Eens benieuwd hoe snel dit deksel op de pot gaat...

  • Johan Van Biesen

    Ja, het Britse koningshuis, waar Jimmy Saville een vriend aan huis was, die doen nooit iets verkeerd natuurlijk...

Lees meer