3 Albert en Paola en hun jacht, de Alpa IV.
Reporters/Photonews - Fotomontage HLN Albert en Paola en hun jacht, de Alpa IV.

Exclusief voor abonnees

Koning Albert en Paola varen na jaren weer uit met hun luxejacht (en doen dat nog altijd op kosten van defensie)

De befaamde badplaats Porto-Vecchio op Corsica kreeg hoog bezoek. Koning Albert (85) en koningin Paola (81) zijn er aangemeerd met hun luxejacht, de Alpa IV. Albert en Paola kochten deze magnifieke plezierboot in 2009 voor 4,6 miljoen euro, nadat ze hun vorige jacht van de hand hadden gedaan. Het valt royaltywatchers evenwel op dat Albert en Paola nog altijd onder militaire vlag varen, wat dus zou betekenen dat de kosten gedragen worden door de Belgische staat.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

221 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joan Lute

    Dit is een schande en diefstal van de staatskas. Het is tevens ongehoord dat de zichzelf nog niets zichzelf nog koning en koningin durven noemen. Er kan maar één koning en koningin zijn en dat zijn Filip en Mathilde en zij hebben zich al héél veel meer en beter in hun functie getoond dan Albert en Paola.

  • Ludo Dierckx

    Wanneer gaat deze circus stoppen...Compleet geen normbesef....

Lees meer