3 Ook de Queen genoot vandaag van het mooie weer, en liet zich door haar leeftijd niet tegenhouden om een ritje te paard te maken.
AFP Ook de Queen genoot vandaag van het mooie weer, en liet zich door haar leeftijd niet tegenhouden om een ritje te paard te maken.

Koningin Elizabeth zit weer kwiek en monter in het zadel: 94-jarige Queen al paardrijdend gefotografeerd

Terwijl de lockdownmaatregelen in het Verenigd Koninkrijk stelselmatig versoepeld worden, heeft ook de Britse Queen zich voor het eerst sinds lange tijd weer laten fotograferen. De 94-jarige Elizabeth maakte vandaag op het domein van Windsor een ritje op een 14-jarige pony.

Elizabeth verblijft al sinds maart met haar 98-jarige echtgenoot Philip op het kasteel van Windsor, waar ze de lockdownperiode doorbrengen. Ze ontvangt er geen bezoekers, de wekelijke contacten met premier Boris Johnson verlopen telefonisch en ook met haar Australische, Canadese en Nieuw-Zeelandse premiers heeft Elizabeth alleen via de telefoon gesproken. De Queen gaf er ook enkele televisietoespraken om haar landgenoten moed in te spreken.

Het paleispersoneel dat in direct contact is met Elizabeth en prins Philip werkt vanwege de coronacrisis in een bijzondere ploegendienst, zo meldden Britse media gisteren. Het gaat om 24 mensen die in twee ploegen van twaalf om de beurt drie weken achter elkaar intern zijn op Windsor Castle.

3
REUTERS

Na de drie weken dienst hebben de personeelsleden twee weken vrij. Alvorens ze weer in het kasteel aan de slag gaan, moeten ze een week in quarantaine en worden ze getest op het coronavirus. Op deze manier denkt het paleis de hoogbejaarde Queen en haar man, die volgende maand 99 jaar hoopt te worden, te kunnen afschermen van besmetting.

Het aanbieden van geloofsbrieven, vast onderdeel op de koninklijke agenda, is opgeschort en ook worden geen onderscheidingen uitgedeeld en zijn de gebruikelijke tuinfeesten bij Buckingham Palace geschrapt. Onduidelijk is nog of de koningin eind juli zoals gewoonlijk naar haar buitenverblijf Balmoral in Schotland kan gaan.

De algehele reisbeperkingen zullen tegen die tijd wellicht zijn opgeheven, maar vraag is of de vorstin en haar man daar op dezelfde wijze afgeschermd kunnen worden. Haar oudste zoon prins Charles bevindt zich wel in Schotland, waar hij zich met vrouw Camilla heeft geïsoleerd.

3
AP

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddie Lamers

    Deze mensen worden bij het minste of geringste omgeven met een team artsen. Ook tijdens Coronatijden. Voor hun bestaan geen wachtlijsten. Het gewone volk mag netjes wachten tot het aan de beurt is.

  • Hilde Eykens

    Een sterke vrouw.

Lees meer