2 Het Koninklijk Paleis verspreidde eerder deze week enkele foto's van een joggende  kroonprinses. Onder de naam 'Elisabeth de Brabant' verscheen ze samen met medeleerlingen in de lijst van afgestudeerden van de 'Class of 2020'.
RV - Screenshot YouTube Het Koninklijk Paleis verspreidde eerder deze week enkele foto's van een joggende kroonprinses. Onder de naam 'Elisabeth de Brabant' verscheen ze samen met medeleerlingen in de lijst van afgestudeerden van de 'Class of 2020'.

Kroonprinses Elisabeth treedt toe tot ‘Class of 2020' en is officieel afgestudeerd in het middelbaar

Kroonprinses Elisabeth is officieel afgestudeerd in het middelbaar onderwijs. Haar naam kwam vandaag voor in de online afstudeerceremonie van het United World College, het internaat in Wales waar de oudste dochter (18) van Filip en Mathilde de afgelopen twee jaar studeerde.

Door het coronavirus moest de Class of 2020 thuis vanachter hun computer het event volgen. In een anderhalf durende YouTube-film kwamen Elisabeths medeleerlingen vanuit de hele wereld in beeld. Ze hielden een toespraak, musiceerden of dansten. Elisabeth zelf was daarin niet te zien, meldt Het Nieuwsblad. Onder de naam Elisabeth de Brabant, haar officiële naam als Hertogin van Brabant, dook ze op in de lijst van afgestudeerde medeleerlingen.

De kroonprinses studeerde twee jaar lang aan het United World College in het Welshe Llantwit Major. De school die zeventien vestigingen over de hele wereld heeft, startte in 1962 in dit plaatsje. Het internaat waar een schooljaar minstens 25.000 euro kost, heeft sociaal werk hoog in het vaandel staan. Het vormt een belangrijk deel van de opleiding naast de klassieke vakken. De leerlingen - allemaal 16- en 17-jarigen - moeten zich inzetten voor goede doelen, zoals hulp aan daklozen of bejaarden. Wát ze precies doen, beslissen ze zelf. Ook het organiseren wordt aan hen overgelaten. Ook de Nederlandse koning Willem-Alexander studeerde er.

Elisabeth gaat vanaf september een opleiding volgen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Laken. Ze krijgt les over ethiek en kritisch denken, maar leert op kamp in de Oostkantons ook met wapens omgaan, schieten en overleven. Bij het United World College heeft ze met succes toelatingsexamen afgelegd, iets wat ze ambtshalve bij de KMS niet hoeft te doen.

Lees ook:

Prinses Elisabeth begint militaire opleiding met vier weken ‘Kamp Waes Light’: zo zal haar dag eruitzien (+)

Studente militaire school Evelyn (22) hoopt dat kroonprinses andere meisjes inspireert: “Het leger is niet alleen voor machomannen” (+)

Bij het jonge Belgische sportmerk RectoVerso staat telefoon plots roodgloeiend: “Prinses Elisabeth draagt jullie!” (+)

2 Het United World College in het Welshe plaatsje  Llantwit Major.
Screenshot YouTube Het United World College in het Welshe plaatsje Llantwit Major.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • frank willems

    Hoe of wat maakt niks uit , ik hoop voor haar dat ze een man of vrouw neemt die van wanten weet , sociaal en economisch .

  • Monique Van Herck

    Allee weeral zoveel jaloezie .

Lees meer