4 Koning Leopold II
Archief Koninklijk Paleis Koning Leopold II

Exclusief voor abonnees

Leopold II bleek naast koning, massamoordenaar ook nog pedofiel te zijn: hoe hard hij ook onder vuur lag, hij kwam er een leven lang mee weg

Standbeelden van Leopold II in Brussel, Gent, Oostende en Hasselt zijn beklad, in Ekeren is er één in brand gestoken. Een man die de dood van miljoenen Congolezen op zijn geweten heeft, hoort niet op een sokkel, vinden de actievoerders. Nieuw zijn die protesten niet. Al tijdens het leven van Leopold II sprak de internationale pers schande over de horror die hij in Congo liet aanrichten. En ook over de seks met minderjarige meisjes waarvoor hij betaalde.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Verstappen Martine

    Rijken komen weg met alles. Dat is nu eenmaal de macht van het geld.

  • Marc Devos

    Wat de Engelsen gedaan hebben in Zuid Afrika, de Duitsers in Namibië, het koloniaal verleden van elke koloniserende natie is een donker rode bladzijde, België moet niet heiliger zijn dan de paus, spijt betuigen is een mooi gebaar maar dit is geschiedenis in een heel andere tijd, let bygones be bygones!

Lees meer