4 Meghan Markle en Prince Harry
ISOPIX Meghan Markle en Prince Harry

Meghan en Harry lappen protocol aan hun laars op trouwfeest van Harry’s nicht

Meghan Markle (36) en Prins Harry (33) zijn afgelopen weekend naar het huwelijk van Harry's nicht Celia McCorquodale (29) gegaan. Ze stalen de show met hun outfits, maar hadden ook lak aan het strenge protocol opgelegd door Kensington Palace.

Amper vier weken na hun eigen trouwfeest hadden Meghan en Harry al hun eerste weddingdate. Bruidspaar was Harry's nicht Celia McCorquodale en haar verloofde George Woodhouse. Celia is de dochter van Lady Sarah McCorquodale, de zus van Harry's moeder Diana Spencer.

De hertog en hertogin van Sussex stalen de show in hun zomerse outfit. Meghan droeg een witte bloemenjurk van Oscar de la Renta. Ze werkte de look af met een witte fascinator, pumps en bijpassende clutch. Prins Harry was strak in het pak gehuld en stemde met een lichtblauwe das zijn outfit af die van zijn echtgenote.

4
ISOPIX

Protocol

Leuk om zien was hoe het koppel elkaars hand vasthield terwijl ze naar het kerkje in het kleine dorpje Stoke Rochford in Lincolnshire wandelden. Dat is volgens het strenge protocol van Kensington Palace strikt verboden. Net als alle andere openbare vormen van affectie trouwens. Bovendien droeg Meghan ook geen nylonkousen, een andere schending tegen het protocol. Een hete dag of niet, alle vrouwen moeten moeten volgens Kensington Palace verplicht panty’s of kousen dragen, en die mogen niet kleurrijk zijn: enkel een natuurlijke huidstint is toegestaan.

Opvallend is dat de bruid Celia de tiara van haar tante Diana droeg op haar trouwfeest. Diana droeg de tiara ook tijdens haar trouwfeest met de Britse kroonprins Charles. Dat is best bijzonder te noemen, want Celia McCorquodale is niet van koninklijke afkomst. Het iconische juweel is een erfstuk van de familie Spencer en is momenteel in handen van prinses Diana’s broer, graaf Charles Edward Spencer.

4 Diana
rv Diana

Celia en George waren een keine maand geleden ook uitgenodigd op het trouwfeest van Harry en Meghan en het echtpaar nodigden hen nu op hun beurt uit. Celia zag er prachtig uit in haar witte kanten jurk en sluier die op haar plaats werd gehouden door de beroemde tiara.

4 Celia McCorquodale en George Woodhouse
ISOPIX Celia McCorquodale en George Woodhouse

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Van Nieuwenberg

    Wat een zever is dat over die tiara! Die was geen eigendom van Diana maar is één van de twee Spener tiara's en natuurlijk mag de bruid daarover beschikken voor haar trouw. Wat is daar uitzonderlijk aan. Het is haar goed recht! Sinds wanneer moet je een koninklijke afkomst hebben om een tiara te dragen???

  • Geert Van de Moortele

    Ze verbergt een opkomend buikje ! Dat zag ik meteen !

Lees meer