2
James WHATLING

Na renovatie van 2,8 miljoen euro: “Harry en Meghan ontslaan hun personeel in Frogmore”

De geruchten dat prins Harry (35) & Meghan Markle (38) Canada als hun hoofdverblijfplaats willen, blijven aanzwellen. Zeker nu bronnen onthullen dat het koppel het personeel van Frogmore Cottage, hun huis in Windsor bij Londen, heeft ontslagen. “Meghan zal zich nooit meer in de UK willen settelen”, klinkt het.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de bron hebben twee personeelsleden in Windsor te horen gekregen dat hun diensten niet langer nodig zijn. “Het gaat om een huishoudster en een conciërge of huismeester die permanent in Frogmore Cottage woonden”, vertelt een bron in Daily Mail. “Die twee hebben nu een andere rol gekregen in Buckingham Palace, het huishouden van Queen Elizabeth dus. Het nieuws kwam voor hen toch als een shock, omdat ze erg graag voor Harry en Meghan werkten en hun job hoog in het vaandel droegen.”

Andere werknemers in Frogmore Cottage worden meer ad hoc ingeschakeld, bijvoorbeeld bij evenementen of speciale gelegenheden. Het gaat dan om chefs en kamermeisjes. Volgens de bron kregen ook zij te horen dat ze niet langer moeten afzakken naar de residentie van Harry en Meghan in Windsor. 

(Lees verder onder de foto.)

2 Frogmore Cottage
photo_news Frogmore Cottage

Aangezien Harry en Meghan vorige week aankondigden dat ze hun tijd willen verdelen tussen Canada en de UK is het geen verrassing dat het personeel in hun Britse woonst minder aanwezig moet zijn. Toch komt het nieuws onverwacht, omdat het koppel expliciet aangaf dat ze hun verblijfplaats in Windsor, een cadeau van de Queen, zeker wilden houden. Dit zodat het gezin altijd een thuis kan hebben in de UK. Bovendien werd Frogmore Cottage, een grote villa met in totaal vijf slaapkamers, speciaal voor hen gerenoveerd. Het prijskaartje bedroeg maar liefst 2,4 miljoen pond (2,8 miljoen euro) en dat zorgde voor de nodige kritiek bij de bevolking. 

De beslissing om hun werknemers nu al aan de kant te zetten, voedt de geruchten dat Meghan nooit meer zou terugkeren naar Londen om er een echt leven op te bouwen en dat vooral Canada als de uitvalsbasis van het koppel zal dienen. Zeker nu Meghan sinds de aankondiging vorige week in het Noord-Amerikaanse land vertoeft en er ook al enkele liefdadigheidsinstellingen ging bezoeken. 

Boze Queen

Koningin Elizabeth II zou alles behalve blij zijn met die recente ontwikkelingen. “Ze heeft ze al lang neergelegd bij hun beslissing om de monarchie achter zich te laten, maar ze is wél kwaad omdat Harry en Meghan Frogmore Cottage  pas nog lieten renoveren voor 2,8 miljoen euro aan belastinggeld. Vlak daarna halsoverkop vertrekken naar het buitenland, komt wel héél ondankbaar over. Het zet het koningshuis bovendien in een slecht daglicht, want die belastingbetalers in kwestie kunnen er natuurlijk ook niet mee lachen.”

Harry en Meghan kregen de fondsen voor de renovatie omdat ze aanvankelijk verklaarden dat Frogmore Cottage hun vaste uitvalsbasis zou worden voor al hun persoonlijke en officiële bezigheden. Dat was eigenlijk al een toegeving, gezien het koppel eigenlijk een appartement in Kensington Palace was toegewezen. Dat pand, vlak naast de woning van William en Kate, was óók al gerenoveerd in afwachting van hun komst. Harry en Meghan wilden echter liever op zichzelf zijn. De Queen voet zich bedrogen door hun beslissing om vlak na de renovaties te vertrekken, en ook de Brits volk is er niet over te spreken. Op sociale media gaat het onderwerp vlot over de tongen. “Mogen wij ons geld nu terugeisen?”, klinkt het. 

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy De Cloedt

    Toch eindelijk iemand die uit die Koninklijke Bubbel komt . Nu kunnen ze eindelijk hun zelf zijn.Geen maskerade meer.Niets meer op commando .Zalig Zennen .

  • Lode Lemmens

    Wat is dat toch met die mannen zonder ruggegraat, die niets aan hun vrouw te zeggen hebben...

Lees meer