2 Prinses Christina in 2015.
RVD Prinses Christina in 2015.

Nederlandse prinses Christina, de zus van Beatrix, overleden

De Nederlandse prinses Christina is vanmorgen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enkele jaren aan botkanker.

Koning Willem-Alexander, Máxima en prinses Beatrix laten in een reactie weten ‘verdrietig te zijn door het overlijden van onze lieve zus en tante’. Op social media schrijven ze: “Christina was een markante persoonlijkheid met een warm hart. Met haar muzikale gedrevenheid en talent wist zij velen te beroeren. Wij koesteren de vele mooie herinneringen aan haar.”

Maria Christina Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld, zoals de prinses voluit heet, werd op 18 februari 1947 op Paleis Soestdijk in Baarn geboren. Zij was de vierde dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, en de jongste zus van Prinses Beatrix. 

Muzikaal

Prinses Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo, met wie zij drie kinderen kreeg: Bernardo, Nicolás en Juliana. Sinds haar huwelijk, dat in 1996 door echtscheiding werd ontbonden, kwam ze niet meer in aanmerking voor troonopvolging. Ze woonde onder meer in New York en in Italië, studeerde zangpedagogiek en hield zich naast zang en muziek de laatste jaren bezig met dans- en klanktherapie.

Het stoffelijk overschot van Prinses Christina wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag, waar in besloten kring afscheid wordt genomen. De crematie vindt eveneens in beslotenheid plaats. Er werd door de familie wel een condoleanceregister geopend.

2 Prinses Christina met haar zoon Bernardo.
ANP Prinses Christina met haar zoon Bernardo.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Brigitte Buntinx

    Mooie, sprankelende prinses! RIP

  • Philomena Vanderweyen

    Sterkte voor de familie.

Lees meer