Queen Elizabeth voor Buckingham Palace en koning Filip en Mathilde in het paleis in Brussel.
Photo News/belga - Fotomontage HLN Queen Elizabeth voor Buckingham Palace en koning Filip en Mathilde in het paleis in Brussel.

Exclusief voor abonnees

Nu de Queen zelfs de lonen van personeel wil bevriezen: hoe zwaar is financiële impact van corona op ons koninklijk paleis?

Het is voor de medewerkers van de Britse Queen vast even slikken. De paleispoorten van Buckingham Palace blijven de hele zomer gesloten voor het publiek. Geen inkomsten dus, en dat voelt koningin Elizabeth (94) in de portemonnee. Zij heeft haar medewerkers intussen gewaarschuwd voor grote financiële gevolgen. Het Belgische koningshuis daarentegen heeft amper te lijden onder de coronacrisis. “Er zijn grote verschillen tussen Londen en Brussel”, legt een woordvoerder uit.

Door de crisis blijven de deuren van Buckingham Palace op slot en vallen dus ook de inkomsten van onder meer de rondleidingen weg. Bovendien zijn ook Windsor Castle, the Royal Mews, Clarence House, en Palace of Holyrood House in Edinburgh gesloten.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DANNY VANDOMMELE

    Zakken die echt niet in de grond van schaamte?

  • Etienne Callebout

    Spreek eerst een keer over de goede huisvader die zijn centen zag verdwijnen met de zon door deze crisis dit is een artikel om over te schrijven .Niet over het koningshuis die hebben centen genoeg en leven zelf op gratie van hun burgers .

Lees meer