3
EPA

Ook Noorse kroonprinses Mette-Marit had banden met Epstein

De Britse prins Andrew is niet de enige royal die na de vrijlating van Jeffrey Epstein ontmoetingen met hem had. Ook de Noorse kroonprins Mette-Marit ontmoette hem verschillende keren, zowel in Noorwegen als in de Verenigde Staten. Dat bevestigt het hof in een verklaring aan de Noorse krant Dagens Næringsliv. De vrouw van kroonprins Haakon had naar eigen zeggen geen weet van het verleden van Epstein.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mette-Marit trof Epstein tussen 2011 en 2013 verschillende keren. Bij alle ontmoetingen waren ook andere mensen aanwezig. “Ik zou nooit iets met Epstein te maken hebben gehad als ik had geweten van de ernst van zijn criminele verleden. Ik had dat moeten natrekken en ik betreur dat ik dat niet heb gedaan”, aldus Mette-Marit in een verklaring. De kroonprinses leeft mee met de slachtoffers van de praktijken van Epstein, zo besluit ze.

Epstein beroofde zichzelf eerder dit jaar in een cel in New York in onduidelijke omstandigheden van het leven. Hij was aangehouden hangende een onderzoek naar onder meer mensenhandel en seksueel misbruik van minderjarige meisjes. In 2008 was hij al eens in Florida veroordeeld.

Prins Andrew wordt al jaren gelinkt aan Epstein. De Amerikaan zou minderjarige vrouwen opdracht hebben gegeven om seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem, waaronder de prins. Een van de slachtoffers, Virginia Giuffre Roberts, wees Andrew in 2014 al in een verklaring voor de rechtbank aan als misbruiker. Het BBC-programma Panorama zendt deze avond een interview met haar uit.

3 Kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit.
EPA Kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit.
3 De omstreden miljardair Jeffrey Epstein stapte in augustus in een cel uit het leven.
Photo News De omstreden miljardair Jeffrey Epstein stapte in augustus in een cel uit het leven.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Hegge

    Zo gaat dat bij die 1 procent exclusievelingen.

  • Toran Korshnah

    Je kunt toch niet iedereen gaan natrekken die je ontmoet. Die mensen ontmoeten duizenden mensen, en uiteraard zitten daar een paar gekken tussen.

Lees meer