Prinses Marie Esmeralda (63), die al jaren in Londen woont, is de halfzus van Albert, en dus de tante van koning Filip.
Photo News Prinses Marie Esmeralda (63), die al jaren in Londen woont, is de halfzus van Albert, en dus de tante van koning Filip.

Exclusief voor abonnees

Ook tante van koning Filip opgepakt tijdens protestactie voor klimaat: “Koning is óók bezorgd om klimaat, maar mag niet vrijuit praten”

Belgische prinses Marie Esmeralda opgepakt bij protest in Londen

Het lijkt een royaal toeval. Net nadat de Belgische prinses Marie Esmeralda (63) uren in de cel zat wegens klimaatrebellie in Londen, probeerden honderden activisten in Brussel de tuinen van het koninklijk paleis binnen te dringen om haar neef, koning Filip, te overtuigen de klimaatnoodtoestand uit te roepen. "Hij is bezorgd. Maar door zijn positie kan hij zich er niet openlijk over uitspreken", zegt de prinses.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anita Wellens

    Als de koning zo bezorgd is om het klimaat, dan zal hij binnenkort zijn paleis verlaten zodat er appartementen van gemaakt kunnen worden ?

  • Lieven Cleymans

    Jullie hebben massa s geld, doe er dan iets mee voor uw land, uw volk en het klimaat

Lees meer