6
RTBF

Exclusief voor abonnees

Op 4 december is ons vorstenpaar twintig jaar getrouwd: “Mathilde heeft van de aarzelende prins Filip een zelfverzekerde koning gemaakt”

Ze vieren hun porseleinen bruiloft, maar na twintig jaar is er niks breekbaars aan het huwelijk van Filip (59) en Mathilde (46). Ons koningspaar vormt een hecht team, als boegbeelden van België, ouders én als koppel. “Ook privé brengen ze zoveel mogelijk tijd met elkaar door”, weet royaltywatcher Brigitte Balfoort.

Sinds hij in 2013 zijn vader Albert II (85) opvolgde als koning der Belgen, is de kritiek op Filip zo goed als verstomd. Nochtans was het decennialang, al sinds zijn kindertijd, een nationale sport om Filip te kleineren, te beledigen en te beschimpen. “Elke keer als er in de krant stond hoe dom Filip toch wel was, wist ik dat hij het weer hard te verduren zou krijgen”, vertelt een oud-leraar. “Want zijn klasgenoten hadden dat natuurlijk ook gelezen en lachten hem er nog een week mee uit. Die jongen werd daar enkel onzekerder door, waardoor hij nog meer kritiek kreeg.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Els Daneels

    Simply the best! Om trots op te zijn, Charmant, intelligent, empathisch en een prachtig gezin! Proficiat en bedankt voor al het standvastige werk! (want dat vergeten alle criticasters wel) En goed werk mag iets kosten, alsof er geen anderen zijn die veel meer aan de staat kosten, zonder noemenswaardige tegenprestaties.

  • Michel Jacobs

    Twintig jaar...tjonge,tjonge, het lijken er anders wel honderd.

Lees meer