6 Kate Middleton.
Photo News Kate Middleton.

Opvallend: wie Kate Middleton kleedt, gaat failliet

Een royal kleden, daar zouden modelabels zonder verpinken een been of een arm voor willen afstaan. Zeker in Engeland. Want de dressing van een Windsor mogen stofferen, is onbetaalbare reclame. En zorgt voor een spectaculaire piek in de omzetcijfers. Al vormt één lid van het Britse hof de jongste tijd een uitzondering op de regel: Kate Middleton (36). Op de hertogin van Cambridge lijkt wel een modevloek te zijn afgeroepen. De meeste merken die Kate recent kleedden, blijken nu in de financiële problemen te zitten. Dat schrijft het weekblad TV Familie.

L.K. Bennett

6
Getty Images

Het jongste ‘slachtoffer’ is L.K. Bennett. Kate is dol op de korte jurkjes van het merk. Bij tal van officiële bezoeken in de zomer vormen ze de basis van haar outfits. L.K. Bennett pakte daar aanvankelijk graag mee uit, al is het enthousiasme intussen flink getemperd en dreigt er zelfs een ramp. “Het voorbije jaar zijn de verkoopcijfers van L.K. Bennett gekelderd”, klinkt het. “Het merk boekte 5,9 miljoen euro verlies en moest heel wat werknemers afdanken. Nog zo’n rampjaar en de boeken kunnen toe.”

Orla Kiely

6
Reporters / Goff

Het meest tragische verhaal is dat van de Ierse designer Orla Kiely. Kate is dol op hun zalmroze jurkjes, maar zal de exemplaren die in haar dressing hangen moeten afdragen. Orla Kiely ging vorige maand namelijk failliet. Van de ene op de andere dag werden de boeken neergelegd. “De werknemers werden al een poosje niet meer betaald en de schuldeisers zagen ook hun centen niet meer”, klinkt het. “Orla Kiely kwam in 2011 al in de problemen en slaagde er nooit meer in recht te krabbelen.” En jawel: uitgerekend in dat jaar werd Kate voor het eerst gezien in een jurk van het merk...

Issa

6
Photo News

Toen Kate in 2010 werd voorgesteld als verloofde van William droeg ze een hemelsblauw jurkje van Issa. Ontwerpster Daniella Helayel noemt het nog altijd de mooiste dag uit haar leven. “Mijn zaak kwam maar niet van de grond, tot Kate in die jurk verscheen”, zegt ze. “Plots liep onze verkoop als een trein en maakten we miljoenen winst.”

Issa werd zo’n hit, dat een ander modelabel het overnam. “Maar ik ben er vertrokken”, zegt Daniella. “Ze hebben me buiten gepest.” Met kwalijke gevolgen, want sinds Daniella’s exit kelderen de verkoopcijfers.

Hobbs

6
Photo News

Fans van Kate Middleton zullen ongetwijfeld het groene jasje, dat ze al bij tal van officiële gelegenheden droeg, herkennen. Het is van de hand van Hobbs, dat al sinds 1981 met veel succes jassen en mantels op de markt brengt. Kate is sinds 2014 een grote Hobbs-fan, maar of het merk daar nog zo blij mee is... Want sinds Kate klant is, ging het plots de slechte kant op. Sinds 2014 liet het bedrijf een slordige 20 miljoen euro verlies optekenen. Het label zoekt nu intens naar investeerders. “Vinden ze die niet, dan ziet het er slecht uit”, aldus mode-experts. “De schuldeisers stelden een ultimatum. Komen ze niet op tijd met centen over de brug, dan kunnen ze de deuren sluiten.”

Alice Temperley

6
Photo News

Zie je Kate in een galajurk, dan is de kans groot dat het er eentje van Alice Temperley is. Prins Williams echtgenote draagt de creaties van het merk trouw sinds 2011 op gala’s en diners. Aanvankelijk zorgde dat voor een boost in de verkoop, maar sinds 2014  stokt de machine. Alleen al dit jaar boekte Alice Temperley 9 miljoen euro verlies. “Als het tij niet snel keert, gaan we moeten sluiten”, klinkt het sceptisch. “Zelfs een koninklijke fan kan ons daar niet bij helpen...”

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joseph Van de Perre

    Erg gelukkig ziet ze er toch niet uit.

  • Michel Philippe

    Aanstonds te groot zien, dat is het probleem. Ik heb het zien gebeuren. Een tweede winkel openen niet ver van de eerste, met veel kosten als gevolg. Nummer 2 wordt dan een concurrent voor nummer 1. Zal het klantenbestand in dezelfde verhouding stijgen ?

Lees meer