2 Prins Harry arriveert in Canada
AP Prins Harry arriveert in Canada

Prins Harry is gearriveerd in Canada

De Britse prins Harry heeft het Verenigd Koninkrijk maandagavond verlaten en is nu in Canada herenigd met zijn vrouw Meghan en zoontje Archie die hij al meer dan twee weken niet gezien heeft. Hij vloog via Montreal naar Vancouver Island.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eerder op de dag had de prins in Londen nog een top bijgewoond voor de leiders van 21 Afrikaanse landen. Daarna zou hij nog een privégesprek gehad hebben met de Britse premier Johnson, op vraag van de premier zelf.

Gisteren liet prins Harry aan de aanwezigen op een liefdadigheidsevenement weten dat hij het moeilijk had met het volledig moeten opgeven van zijn koninklijke verplichtingen.

Buckingham Palace maakte zaterdag in een officiële verklaring bekend dat de Britse prins en zijn 38-jarige echtgenote vanaf komend voorjaar hun koninklijke titels niet langer zullen gebruiken en geen publieke financiële middelen meer ontvangen voor koninklijke plichtplegingen. Hun titels van hertog en hertogin van Sussex mogen de twee wel houden.

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten begin januari bekend uit de spotlights te willen stappen als leden van het koningshuis en hun tijd te willen gaan verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Bovendien wilden Harry en zijn Amerikaanse eega financieel onafhankelijk worden. De druk en de media-aandacht die de positie met zich meebrengt werd hen te veel. Buckingham Palace leek in eerste instantie compleet verrast door het statement van de twee. “Voorbarig”, klonk het.

2 Prins Harry en Boris Johnson tijdens de VK-Afrika-top in Londen.
AFP Prins Harry en Boris Johnson tijdens de VK-Afrika-top in Londen.

Lees meer