2 Prins Harry
EPA Prins Harry

Prins Harry kondigt vaderschapsverlof aan, maar wordt overladen met kritiek

Prins Harry (34) zal twee weken vaderschapsverlof nemen. De prins zet even alle officiële afspraken opzij om zijn vrouw Meghan Markle (37) te helpen met hun eerste kindje. Al kan Harry’s ‘moderne’ beslissing op heel wat kritiek rekenen op sociale media: “Van wat neemt hij verlof? Hij heeft niet eens een echte job!” 

Nu Meghan haar laatste weken zwangerschap aftelt, kondigt prins Harry aan dat hij vaderschapsverlof zal nemen als het zover is. Harry wil twee weken rust nemen om zijn vrouw een handje te helpen met de baby, want “het is iets wat alle moderne papa’s doen.” 

De prins wil hiermee bewijzen dat het koningshuis niet zo ouderwets is als iedereen denkt, alleen krijgt zijn keuze nu bakken commentaar: “Verlof van wat?”, klinkt het. Of “Ik dacht dat hij altijd op verlof was?” en “Neemt hij nu verlof van verlof nemen?”. “Een man zonder job die voor twee weken vakantie neemt voor de geboorte van een kind waar wij voor betalen. Dat moet niet gekker worden.”

Lees verder onder de tweets

Het is echter niet uitzonderlijk dat een royalty zo'n beslissing neemt. Prins William nam na de geboorte van zijn dochter ook een vaderschapsverlof van twee weken. Een vriend van Harry vertelde aan ‘Daily Express’ dat de prins geen vaderschapsverlof hoeft te nemen, maar dat hij het heel modern vindt om dat wel te doen. Hij wil er immers zijn voor zijn pasgeborene die eind april of begin mei wordt verwacht.

Er zijn dan ook heel wat mensen die de jonge prins gelijk geven. Velen zijn tevreden over Harry’s beslissing en zien het als een voorbeeld voor andere vaders: “Elke papa zou dit moeten doen.”, reageert iemand op Twitter. “Goed zo, een echt voorbeeld!”, vult iemand anders aan. 

2 Meghan en Harry
EPA Meghan en Harry

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wouter Van de Walle

    Ach die Britten, als ze eens iets niet vinden om Meghan af te breken zoeken ze wel een ander slachtoffer, niets geleerd van Diana daar..

  • Marko Decandt

    Ik snap dat hij 2 weken full-time bij zijn kind en vrouw wil zijn, maar we weten ook wel dat dat niet is om te helpen in de taken rond het kind. Zelf Meghan zal bitterweinig moeten doen, als je daar een paar nanny's hebt lopen.

Lees meer