Prins William lijdt nog steeds onder verlies Diana: “Die pijn is met niets te vergelijken”

De Britse prins William lijdt nog steeds erg onder het verlies van zijn moeder, prinses Diana. Zij kwam om het leven bij een ongeluk in 1997, toen hij 15 jaar oud was. “Haar dood is een rauwe emotie die ik nog steeds in mij draag”, vertelt de 36-jarige prins in een documentaire over geestelijke gezondheid, die de BBC morgenavond uitzendt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Als je zo'n sterfgeval meemaakt op heel jonge leeftijd, voel je een pijn die met geen andere pijn is te vergelijken. En dan weet je dat het in je leven moeilijk zal worden iets mee te maken dat nog meer pijn doet dan dat. Maar het brengt je ook dichterbij al die andere mensen die ook een dierbare hebben verloren", aldus de prins.

De pijn en het verdriet waar hij nog steeds mee worstelt, had ook invloed op zijn job als helikopterpiloot voor de ambulancediensten. Het feit dat hij toen bijna dagelijks met de dood geconfronteerd werd, liet hem achter met een ‘zeer depressief en negatief gevoel’. “Je begint te denken dat de dood overal achter elke hoek schuilt. Dat is een erg zware last om te dragen.”

Met de documentaire wil prins William het taboe rond mentale gezondheid doorbreken. “We zijn altijd zo nerveus over onze emoties, en vaak voelen we ons gegeneerd. Het Britse doorzettingsvermogen is geweldig en komt van pas in moeilijke tijden, maar we moeten ons ook durven ontspannen en over onze emoties durven praten. We zijn geen robotten, het is oké om te praten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer