REUTERS

Schril contrast met Harry en Meghan: prins William en Kate Middleton vliegen met lagekostenmaatschappij

Prins William (37), zijn vrouw Kate Middleton (37) en hun drie kinderen hebben donderdagochtend een budgetvlucht gepakt om koningin Elizabeth en prins Philip in Balmoral in de Schotse Hooglanden een bezoek te brengen. De Britse prins en zijn gezin vlogen met de goedkope luchtvaartmaatschappij Flybe van Norwich International Airport naar Aberdeen. 

Volgens The Sun waren ze voor het hele gezin 365 pond (omgerekend 402 euro) kwijt, een peulschil vergeleken met de 20.000 pond die het prins Harry en Meghan Markle iedere keer kost om hun privéjet te huren. 

De jongere broer van prins William en zijn vrouw Meghan lagen onlangs nog onder vuur omdat ze vier keer in elf dagen tijd vlogen met hun privévliegtuig. Volgens vrienden van de voormalige actrice zouden ze hiertoe gedwongen zijn - ze zouden geen commerciële vluchten kunnen krijgen vanwege het “veiligheidsrisico”.

Tassen sleuren

Op foto’s is te zien hoe prins William vier tassen in zijn hand over de landingsbaan draagt, met in zijn kielzog prins George (6) en de vierjarige prinses Charlotte. Kate volgt met prins Louis (1) op haar arm. Ook oppas Maria Borrallo reisde mee. In het Schotse Balmoral werd het gezelschap opgewacht door twee zwarte Range Rovers, die hen naar hun verblijf brachten.

“Eerder tijdens de vlucht had ik het gevoel dat er iemand in het vliegtuig was gestapt die ik zou herkennen - maar ik dacht dat het gewoon een voetballer was”, vertelt een passagier op dezelfde vlucht aan de krant. “Plotseling stonden Will, Kate en de kinderen allemaal op en vertrokken. Ze werden door niemand lastiggevallen toen ze uit het vliegtuig stapten. Ze leken gewoon een familie die samen reisde.”

Ze voegt eraan toe: “Niemand zag ze ook in het vliegtuig stappen. Het was verbazingwekkend hoe ze het deden - ze moeten rustig zijn aangekomen, nadat de mensen al op hun plaats zaten. Ik kon mijn ogen niet geloven. Je verwacht niet dat je royals ziet op een budgetvliegtuig.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • René Neeskens

    De ene betaalt voor de vlucht, de andere schuift het door naar de belastingbetaler. Meer van dat , en binnen afzienbare tijd wordt dit archaïsche verhaal getorpedeerd. De rosse haardos zal verbleken.

  • Erwin De Baetselier

    Komaan! Niemand vraagt dit van hen. Hadden ze gereserveerde plaatsen? Dan hebben ze daar een oneerlijk voordeel gehad. Schandalig!!!!

Lees meer