3
AP

Verhuizen Harry en Meghan binnenkort voor een tijdje naar Afrika? “De Queen wil hun sterrenstatus inperken”

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben nog maar net al hun spullen verhuisd van Kensington Palace naar Frogmore Cottage, maar het is nog niet zeker of ze daar wel zullen kunnen blijven. Volgens The Sunday Times is het goed mogelijk dat de hertog en hertogin van Sussex na de geboorte van hun eerste kind een paar jaar in Afrika zullen wonen. “Het Britse paleis vreest dat ze de globale aandacht rond het koninklijke paar niet meer zullen aankunnen anders”, klinkt het.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de Britse krant overweegt de Queen om Harry en Meghan twee à drie jaar naar Afrika te sturen, waar ze liefdadigheidswerk zullen combineren met taken voor het Gemenebest en het promoten van het Verenigd Koninkrijk. Volgens bronnen in Kensington Palace zou dat voor hun eigen goed zijn, omdat er gevreesd wordt dat het koppel een soort tweede Diana zal worden. Het is te zeggen: hun populariteit wordt zo groot dat ze binnenkort misschien wel opgejaagd wild worden voor de internationale pers. En dat wil het paleis koste wat kost vermijden, omdat ze vrezen dat ze de omvang van die aandacht niet onder controle zullen kunnen houden.

De verhuis naar Frogmore Cottage, op zo’n 30 kilometer van de hoofdstad, zou volgens de bron niets te maken met een mogelijke vete tussen Harry en zijn broer William, zoals al een tijdje wordt gefluisterd. “Ze werden daarheen gestuurd om ze even uit de spotlight van de pers te houden, maar het paleis beseft nu dat dat vergeefse moeite is.” Het feit dat Harry en Meghan die persaandacht graag willen gebruiken om hun liefdadigheidswerk te promoten, helpt ook niet. “Er wordt gevreesd dat Harry en Meghan een volkomen aparte onderneming op poten zullen zetten, die het paleis niet kan controleren. Er wordt nu nagedacht over een manier om die enorme globale interesse in het koppel in goede banen te leiden, want hen zelf op de vingers tikken, werkt duidelijk niet.”

Botswana?

In welk land de hertog en hertogin zullen gaan wonen, is nog niet bekend. Volgens de bron werden zowel Canada als Australië overwogen, maar werden die ideeën richting prullenbak verwezen. Afrika zou een betere optie zijn, zeker omdat Meghan zichzelf graag als een soort Angelina Jolie wil profileren, die rondtrekt en liefdadigheidswerk doet. Zowel zij als Harry brachten in het verleden al bezoeken aan Afrika en vertoeven er graag. Harry vliegt al sinds zijn tienerjaren geregeld naar het continent en heeft nauwe banden met verschillende landen. Zo bracht hij in 2004 zijn sabbatjaar door in Lesotho, waar hij de liefdadigheidsorganisatie Sentebale mede oprichtte. De prins komt ook geregeld in Botswana. In dat land is naar verluidt de vonk overgesprongen tussen Harry en Meghan, die er een paar weken na hun eerste ontmoeting al samen op vakantie gingen.

3 Harry en Meghan in Botswana in 2017
Instagram/Sussex Royal Harry en Meghan in Botswana in 2017

Speculatie

Volgens The Sunday Times zoekt Buckingham Palace ook naar een nieuwe rol voor Harry, die vorig jaar trouwde en elk moment vader kan worden. Zijn oudere broer William zal zich steeds meer voorbereiden op zijn toekomstige taak als koning. Daarom verhuisde die in de zomer van 2017 naar Londen, waar hij met zijn gezin op Kensington Palace woont. Wat Harry in de toekomst moet gaan doen, daar wordt nog over nagedacht.

Buckingham Palace bevestigde noch ontkende dat de prins en zijn vrouw in Afrika zullen gaan wonen. Woordvoerders van de hertog en hertogin van Sussex stelden dat "alle toekomstplannen op dit moment speculatief" zijn. "Er zijn nog geen beslissingen genomen over toekomstige rollen”, klink het. Wel liet Buckingham Palace weten dat Harry in ieder geval ambassadeur van de jongeren van het Gemenebest blijft. De prins kreeg die titel vorig jaar april, vlak voor zijn huwelijk, van koningin Elizabeth.

3
AP

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willy zachel

    Te populair zijn is daar niet voor iedereen in die koninklijke poppenkast aanvaardbaar Volgens de opvolging voor de troon is Harry de verkeerde populaire dat zou William moeten zijn !

  • Maxime Verelst

    William moet zich voorbereiden om koning te zijn. En Charles dan? Ik neem aan dat hij wordt overgeslagen.

Lees meer