5
M Ihofland

Exclusief voor abonnees

Verworpen door hun eigen volk: een eeuw geleden werden De Romanovs brutaal vermoord

In 2000 vond in Moskou een hoogst merkwaardige persconferentie plaats. Een 101-jarige vrouw beweerde grootvorstin Anastasia te zijn en was naar Rusland teruggekeerd om ‘haar’ Romanov-fortuin op te eisen. Daarvoor waren er al zo’n dertigtal Anastasia’s opgestaan. 

De echte grootvorstin moest tot in 2007 wachten om in vrede te kunnen rusten, toen DNA-onderzoek uitwees dat ze wel degelijk samen met haar ouders, zussen en broertje in het holst van de nacht in een kelder brutaal geëxecuteerd was door Lenins Bolsjewieken. “Iets afschuwelijkers dan de laatste week van het gezin is niet voorstelbaar”, schreef kolonel Pavel Rodzianko, die ooggetuige was van de lijdensweg van tsaar Nikolai II (50), tsarina Alexandra (46), hun vier dochters Olga (22), Tatiana (21), Marija (19) en Anastasia (17) en enige zoon Aleksej (13).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Vansteelandt

    Wie zijn volk als slaaf gebruikt om zich te verrijken en voor de rest verwerpt moet vroeg of laat het onderspit delven. Jammer dat er uit dat volk even grote uitzuigers geboren werden.

  • Gerd Peeters

    Niemand heeft het recht om een andere mens te vermoorden.

Lees meer