5
M Ihofland

Exclusief voor abonnees

Verworpen door hun eigen volk: een eeuw geleden werden De Romanovs brutaal vermoord

In 2000 vond in Moskou een hoogst merkwaardige persconferentie plaats. Een 101-jarige vrouw beweerde grootvorstin Anastasia te zijn en was naar Rusland teruggekeerd om ‘haar’ Romanov-fortuin op te eisen. Daarvoor waren er al zo’n dertigtal Anastasia’s opgestaan. 

De echte grootvorstin moest tot in 2007 wachten om in vrede te kunnen rusten, toen DNA-onderzoek uitwees dat ze wel degelijk samen met haar ouders, zussen en broertje in het holst van de nacht in een kelder brutaal geëxecuteerd was door Lenins Bolsjewieken. “Iets afschuwelijkers dan de laatste week van het gezin is niet voorstelbaar”, schreef kolonel Pavel Rodzianko, die ooggetuige was van de lijdensweg van tsaar Nikolai II (50), tsarina Alexandra (46), hun vier dochters Olga (22), Tatiana (21), Marija (19) en Anastasia (17) en enige zoon Aleksej (13).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Geniet van dit uniek aanbod

Aanbieding loopt nog
00dagen00uren00minuten00seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Vansteelandt

    Wie zijn volk als slaaf gebruikt om zich te verrijken en voor de rest verwerpt moet vroeg of laat het onderspit delven. Jammer dat er uit dat volk even grote uitzuigers geboren werden.

  • Gerd Peeters

    Niemand heeft het recht om een andere mens te vermoorden.

Lees meer