EPA

Vrienden verdedigen Meghan Markle: “Ze heeft zich nog nooit als een diva gedragen”

Twee vrienden van Meghan Markle, de echtgenote van de Britse prins Harry, springen voor haar in de bres. Meghan krijgt immers heel wat bagger over zich heen in de Britse tabloids en op sociale media, maar dat is volgens haar naasten compleet onterecht.

Make-upartiest Daniel Martin is al jaren goed bevriend met Meghan. “Ik weet dat ze al deze negatieve berichtgeving niet verdient”, zegt hij tijdens een interview met de Amerikaanse zender CBS, dat morgen wordt uitgezonden.

Minder dan een jaar nadat ze in mei 2018 met prins Harry in het huwelijksbootje stapte, heeft Markle in sommige kranten de bijnaam ‘Duchess Difficult’. Roddelbladen besteden hele pagina’s aan onbevestigde berichten dat het niet botert tussen Meghan en sommige andere leden van de koninklijke familie en dat Meghan en Harry het niet kunnen vinden met zijn oudere broer William en diens vrouw Kate.

“Wat zo frustrerend is, is dat je al deze verhalen hoort en er zit geen greintje waarheid in”, aldus Martin, die een traan wegpinkte. “Het is niet dezelfde persoon. In de jaren dat ik haar ken, in de jaren dat ik met haar heb gewerkt, heeft ze nooit een diva-uitbarsting gehad. Nooit”, voegde hij eraan toe.

Buckingham Palace en de leden van de Britse koninklijke familie spreken zich maar zelden uit in het openbaar om negatieve verhalen die over hen de ronde doen te ontkrachten. In maart riep Buckingham Palace de Britten wel op tot aardigheid op de officiële socialemediakanalen. Het paleis waarschuwde ook voor mogelijke politiemaatregelen na de toename van racistische en seksistische commentaren, meestal aan het adres van Meghan of Kate.

De Amerikaanse actrice Janina Gavankar, die net zoals Martin in februari Meghans babyshower bijwoonde, zegt dat de hertogin alle media-aandacht vermijdt. “Ze leest zowel de negatieve als de positieve berichten niet, omdat ze weet dat de standaarden die je voor jezelf stelt niet gebaseerd mogen zijn op een titel die iemand anders geschreven heeft”, vertelde Gavankar aan CBS.

De interviews met presentatrice Gayle King maken deel uit van een speciale uitzending van CBS, getiteld ‘Meghan and Harry Plus One’, naar aanleiding van de geboorte van het eerste kind van het koppel op 6 mei.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer