3 Kate Middleton met de ring van Diana.
EPA Kate Middleton met de ring van Diana.

Waarom de verlovingsring van Kate Middleton eigenlijk die van Meghan Markle had moeten zijn

Ongeveer zo’n 300.000 euro. Zo veel is de ring waard die prins William aan Kate Middleton gaf nadat hij haar ten huwelijk vroeg in 2010. De ring met blauwe saffier behoorde toe aan prinses Diana, maar als alles normaal was verlopen had niet Kate, maar Meghan Markle de ring om haar vinger gehad.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat is ten minste wat er verteld wordt in ‘The Diana story’. Volgens die documentaire mochten prins William en prins Harry na het overlijden van Diana in 1997 beiden een sieraad van hun moeder kiezen. William koos voor Diana’s Cartier-horloge, Harry voor haar verlovingsring. Hierdoor was de ring ook meteen bestemd voor Harry’s toekomstige vrouw.

3 Kate Middleton en prinses Diana met de verlovingsringen. Met respectievelijk prins William en prins Charles aan hun zijde.
EPA Kate Middleton en prinses Diana met de verlovingsringen. Met respectievelijk prins William en prins Charles aan hun zijde.

Maar toen Harry hoorde dat William plannen had om Kate een aanzoek te doen, zei hij: “Zou het niet gepast zijn als zij de ring van mama had?” en schonk zijn broer de ring. “Harry gaf zijn meest kostbare schat op”, zo vertelt Paul Burrell, de voormalige butler van prinses Diana, in de documentaire. “Het enige ding dat hij nog van zijn moeder had, gaf hij aan zijn broer. Dat is onbaatzuchtig, vriendelijk en precies zoals Diana was.”

Kate kreeg uiteindelijk de prachtige verlovingsring, die bestaat uit een twaalfkaraats ovaal blauwe Ceylon-saffier, omringd met veertien diamanten. Prins Charles gaf de ring in 1981 aan prinses Diana, waardoor deze een extra bijzondere betekenis heeft voor William en Harry.

3 Close up van de peperdure verlovingsring.
AP Close up van de peperdure verlovingsring.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Vrancken

    Spijtig dat de waarde van de ring blijkbaar primair boven de emotionele waarde, het teken van eeuwig verbond in de liefde gaat. Ik denk dat het noch Harry, noch William interesseert dat de ring 300.000 euro waard is. Eigenlijk is hij zo 'onbetaalbaar' , net zoals echte liefde...

  • liesbeth reynders

    Was die verlovingsring geen vergiftigd geschenk igv Diana? Harry heeft het slim gespeeld.. hij hoeft niet vreemd te gaan zoals zijn broer William, die meer op zijn pa begint te lijken.

Lees meer