8 Fotomontage HLN
BELGA/PETITSLUXES.COM Fotomontage HLN

Wat een luxe: in deze poepchique chalet verblijven Filip en Mathilde op skiverlof

Voor de royaltyfans is het jaar na jaar uitkijken naar de foto's van Filip en Mathilde op de latten in het Zwitserse Verbier. Traditiegetrouw nodigt het Paleis een fotograaf uit om innige beelden te schieten in de sneeuw. Wat hun lenzen evenwel niet vastleggen: het prachtige interieur van hun verblijf in de sneeuw. Want Filip, Mathilde en hun kroost gaan niet op hotel, maar trekken naar de chique chalet van een familievriend.

Volgens kenners zijn Filip en koningin Mathilde ook dit jaar weer met hun kinderen Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eléonore, naar de chique chalet van baron Guy Ullens de Schooten getrokken. Die is al jaar en dag een vriend aan huis in het Paleis van Laken. De baron, die samen met zijn vrouw een waardevolle kunstcollectie bezit, behoort bovendien tot de rijkste burgers van België.

Baden in luxe

Toen de baron jaren geleden een domein in Verbier kocht, liet hij er prompt zijn droomchalet bouwen. De riante villa is een architecturaal pareltje in de bergen geworden: de ideale locatie voor ons vorstenpaar om even tot rust te komen. Na een heerlijke dag op de latten konden ze er 's avonds genieten van een gezellig vuur in de imposante open haard. Moest er toch gewerkt worden? Dan kon Filip zich terugtrekken in de werkruimte met bibliotheek. 

Mathilde kon intussen genieten van een wellnessmoment in het ligbad van marmer met jetstream. Zin in een wijntje? Aan keuze geen gebrek in de authentieke wijnkelder. Ook de kinderen van Filip en Mathilde zullen een leuke week achter de rug hebben. Zij sliepen in stapelbedden in de logeerkamer. Iets zegt ons dat daar wel eens een 'royaal' kussengevecht is uitgebroken! 

Speciale band

Filip heeft overigens een speciale band met Zwitserland. “Zoals jullie weten, heeft mijn overgrootvader (koning Albert I, alpinist in zijn vrije tijd) bijna elke top hier beklommen. Hij was zeer bekend in jullie land. En mijn grootmoeder (koningin Astrid) is hier jammer genoeg om het leven gekomen in een auto-ongeval. Twee jaar geleden in Küssnacht zag ik hoe jullie mensen zorg droegen voor de plek waar ze is gestorven. Dat was zeer emotioneel. Bedankt daarvoor", zei Filip vorig jaar nog tijdens een werkbezoek aan het land.

8
Petitsluxes.com
8
Petitsluxes.com
8
Petitsluxes.com
8
Petitsluxes.com
8
Photo News
8
Photo News
8
Photo News

207 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Nathalie Deschepper

    Ik heb gans het krokusverlof gewerkt en mijn dochter moest naar opvang.... Zoals zo veel Belgen.... Maar soit.... hopelijk boeken ze gans die cinema op.

  • Dirk VdBergen

    Ja met 1 miljoen euro per maand, door ons belastingsbetalers betaald, kan je je amuseren, das waar ja. Pure schande dat dit, anno 2018, nog allemaal kan. Dit word dan ook ondersteund, al 25j. lang, door de ‘linkse’ partijen. Doe de (champagne)glazen nog maar eens vol, schol !

Lees meer