Photo News

Wat vindt Kate Middleton hiervan? Britse prins William draagt nooit zijn trouwring

Hoewel de Britse prins William (37) nog altijd dolgelukkig is met zijn Kate Middleton (37), zal je hem nooit zijn trouwring zien dragen. De reden is gelukkig onschuldiger dan velen wellicht zullen denken: William is gewoon geen fan van sieraden, net zomin als zijn vader, prins Charles. 

Het viel destijds al op tijdens het huwelijk van prins William en Kate: de bruiloft werd bezegeld met maar één ring. “Er zal inderdaad maar één ring zijn, precies zoals het stel wenst”, zo liet een woordvoerster van de Koninklijke familie toen weten. De reden was opmerkelijk: hoewel Kate Middleton niet kon wachten om haar trouwring te dragen, bleek haar man heel wat minder enthousiast over zijn eigen sieraad. “De prins houdt niet van juwelen. Het gaat om een persoonlijke voorkeur.”

Het is evenwel niet de eerste keer dat een prins ervoor kiest om ringloos door het leven te gaan. Prins Charles droeg geen trouwring nadat hij met prinses Diana in het huwelijksbootje stapte, hoewel hij er nu wel één draagt. Maar ook prinsen Philip, Andrew en Edward verkiezen hun prinselijke zegelring boven het dragen van een trouwring, net als prins Harry.

Oude traditie

De reden hiervoor is een oude traditie. Voor de Tweede Wereldoorlog waren trouwringen nog niet ingeburgerd bij de Britse bevolking. Eens de oorlog uitbrak, bewaarden sommige soldaten hun trouwring als een aandenken aan het thuisfront. Toen prins Philip met de Queen - toen nog prinses Elizabeth - trouwde in 1947 was het gebruik nog erg nieuw. Hij koos ervoor om geen ring te dragen. 

En voor wie er nog aan zou twijfelen: Kate Middleton gaat helemaal akkoord met de beslissing van haar man om nooit een ring te dragen. En ook Meghan Markle ziet er geen graten in dat prins Harry zijn trouwring liever thuis laat liggen, dan hem steeds aan de vinger te dragen. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marléne Strauven

    Die ring maakt het geluk niet, wel een ware liefde, een huwelijk dat bestaat uit respekt en vertrouwen en eerlijkheid daar draait een goed huwelijk om

  • Georgette Milh

    Als je een trouwring moet dragen om respect te tonen is een bezoek aan de huwelijksconsulent dringend aangewezen. Respect heeft niks te maken met titels, kleding of juwelen.

Lees meer