3 Meghan en Harry (links) willen een stap terugdoen als ‘senior royals', William hoopt dat de breuk binnen de familie snel geheeld kan worden.
AFP Meghan en Harry (links) willen een stap terugdoen als ‘senior royals', William hoopt dat de breuk binnen de familie snel geheeld kan worden.

Prins William spreekt voor het eerst na ‘megxit’: “Ik heb altijd mijn arm om mijn broer heen geslagen. Triest dat dat niet meer kan”

Prins William heeft zich voor het eerst sinds de aankondiging van zijn broer Harry en schoonzus Meghan dat ze een stap terug doen als ‘senior royals’ publiekelijk uitgesproken over de breuk. Dat deed hij in de Sunday Times. “Ik heb mijn hele leven lang mijn arm om mijn broer heen geslagen en dat kan ik nu niet meer doen. We zijn verschillende entiteiten. Daar ben ik triest om.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het enige dat we kunnen doen en het enige dat ik kan doen is om te proberen hen te steunen en te hopen dat er een tijd komt dat we weer allemaal op een lijn zitten. Ik wil dat iedereen in het team zit”, klinkt het bij de 37-jarige hertog.

Prins William en zijn broer Harry worden morgen samen met hun vader prins Charles bij koningin Elizabeth verwacht in Sandringham House in Norfolk om te bespreken hoe het verder moet nu Harry en Meghan publiekelijk aangekondigd hebben zich af te scheuren van de koninklijke familie.

“Stevig doorwerken aan oplossing”

Eerder kreeg de familie al de opdracht om “aan een stevig tempo” te werken aan een “oplossing”, aldus een bron binnen Buckingham Palace volgens Sky News en het nieuwsagentschap PA.

Harry en Meghan verklaarden woensdag dat ze een stap opzij willen zetten als vooraanstaande leden van de koninklijke familie en financieel onafhankelijk willen worden. De voorbije maanden had het stel laten blijken het moeilijk te hebben met de druk van de media vanwege hun functie.

3 Fotocompilatie van de eens zo onafscheidelijke broers (links) die nu (rechts) elkaar niet meer lijken te vinden.
Photo News Fotocompilatie van de eens zo onafscheidelijke broers (links) die nu (rechts) elkaar niet meer lijken te vinden.
3 William en Harry in 2014.
EPA William en Harry in 2014.

Lees meer