Prince Harry and Meghan Markle
Photo News Prince Harry and Meghan Markle

Zij is nu mogelijk doelwit voor ontvoerders: Meghan Markle moet op 'ontsnappingscursus'

Een prinsessenleven is niet altijd synoniem voor glamour en glitter, ondervindt nu ook Meghan Markle. Als verloofde/echtgenote van de Britse prins Harry is zij een mogelijk doelwit voor personen met slechte bedoelingen. Daarom moet Meghan op 'ontsnappingscursus'. 

Meghan zal opgeleid worden door experts van het Britse leger. In tegenstelling tot haar toekomstige echtgenoot, een doorgewinterde soldaat die twee keer in Afghanistan meevocht, heeft zij geen ervaring met zelfverdediging.  

De opleiding zal ongeveer een week duren, en Meghan zal er technieken aangeleerd krijgen om ongemerkt alarm te slaan wanneer ze telefoneert of verplicht wordt een videoboodschap op te nemen. Ze zal de nodige codewoorden afspreken met haar familie en de koninklijke lijfwacht.

Daarnaast zal ze ook leren hoe ze kan ontsnappen wanneer haar handen vastgebonden zijn, bijvoorbeeld met tape of kabelbinders. 

Volgens de Britse veiligheidsdiensten zou het niet gaan om enige training met wapens of agressie: de cursus is gericht op het vergemakkelijken van een reddingsoperatie.

Net als Meghan hebben ook Kate Middleton en prinses Diana destijds gelijkaardige trainingen moeten doorstaan. Het is duidelijk: voor een man van koninklijke komaf moet je wat overhebben.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marcus bastiaensens

    Harry is een doorwinterd soldaat... prachtig.

Lees meer