3
Photo News

Zo helpt de Britse Queen reputatie van Meghan Markle redden

Meghan Markle is de nieuwe beschermvrouwe van vier Britse nationale organisaties. De hertogin van Sussex krijgt het National Theatre, de Association of Commonwealth Universities (ACU), Smart Works en Mayhew onder haar hoede. Volgens Britse media een uitgerekende zet van de Queen om het imago van Meghan op te poetsen. 

Koningin Elizabeth gaf de eerste twee patronages door aan Meghan. Zij bekleedde de rol van beschermvrouwe van het nationale theater en de ACU respectievelijk 45 en 33 jaar. De vrouw van prins Harry zegt verheugd te zijn om beschermvrouwe te zijn van deze nationale organisaties alsmede liefdadigheidsinstellingen Smart Works en Mayhew, zo maakte het Britse koningshuis donderdag bekend. “Ze kijkt er zeer naar uit om met hen samen te werken om een bredere publieke aandacht te vestigen op hun doelen”, luidt de verklaring op de koninklijke website.

Meghan was, voordat ze met Harry trouwde, zelf actrice en gelooft er sterk in dat kunst en theater mensen met verschillende achtergronden samen kunnen brengen. Als universitair afgestudeerde is ze ook een voorstander van toegankelijk onderwijs voor iedereen. Het afgelopen jaar heeft de hertogin met elk van deze organisaties vergaderd en privé-bezoeken afgelegd. Donderdag gaat ze langs bij Smart Works en de komende weken zal ze publieke bezoeken brengen aan de andere drie organisaties.

Imago oppoetsen 

Volgens de Britse media is het echter dé manier om het imago van Megan te redden. Eerder lekte immers uit dat het achter de schermen van het hof nogal eens durfde te kletteren. Biograaf Robert Jobson onthulde in zijn boek - Charles At Seventy - dat Harry aan het paleispersoneel het volgende had verteld in aanloop naar het huwelijk: “Wat Meghan wil, zal Meghan krijgen.” En dat schoot bij Queen Elizabeth in het verkeerde keelgat.

Nog voor de bruiloft plaatsvond voelde de koningin zich al genoodzaakt om prins Harry aan te spreken over het ‘divagedrag’ van Meghan Markle na een ruzie over welke tiara de bruid zou mogen dragen. Het sieraad waar Meghan haar zinnen op had gezet, kreeg een ‘njet’ van de vorstin. De Queen zei vervolgens tegen Harry: “Meghan kan niet altijd haar zin krijgen. Ze zal de tiara dragen die ik haar geef”. En zo geschiedde.

Bedreiging

Ook met Kate Middleton zou Markle in de clinch liggen. De vrouw van prins William zou zich bedreigd hebben gevoeld door de komst van Meghan, aldus royaltykenner Carole Malone, die uitlegde dat haar onaantastbare positie en plek in de schijnwerpers opeens werd gestolen door de bruid van prins Harry. De verschillen tussen beide vrouwen waren volgens de journalist ook enorm.

Kensington Palace heeft van meet af aan ontkend dat er problemen zouden zijn tussen de echtgenotes van de prinsen William en Harry, maar de Britse media laten het onderwerp al enkele maanden niet liggen.

3
REUTERS
3
REUTERS

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Crayem

    Volgens mij bedoelen ze dat Meghan Markle helpt om de reputatie van de Britse Queen te redden. Eindelijk een frisse wind in dat ouwbollig archaïsch huis.

Lees meer