Prins Joachim, zoon van prinses Astrid.
BELGA/El Confidencial Prins Joachim, zoon van prinses Astrid.

Zoon van prinses Astrid test positief op corona na lockdownfeestje in Spanje

Een lid van de Belgische koninklijke familie heeft eerder deze week een lockdownfeestje bijgewoond in de Spaanse stad Cordoba. Die persoon testte nadien positief op het coronavirus. Dat meldt de Spaanse krant El Confidencial. Het koningshuis bevestigt dat het om prins Joachim (28), de jongste zoon van prinses Astrid gaat. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de Spaanse krant, die een intern document van de Andalusische overheid kon inkijken, ging het om een feestje met 27 mensen in een privéwoning. Het ging om een feestje “voor de aristocratie”, aldus de krant nog. Over het aantal feestgangers bestaat weliswaar nog wat twijfel. De prins zou 27 contacten hebben doorgegeven aan contacttracers. Maar dat zijn niet noodzakelijk allemaal feestgangers.

Spanje heeft een tweede fase van versoepelingsmaatregelen achter de rug waardoor samenkomsten bij particulieren toegelaten zijn, met een maximum van vijftien mensen. Op het feestje waren dus meer mensen aanwezig dan toegelaten. De lokale regering heeft de lokale autoriteiten gevraagd een onderzoek te openen. Alle aanwezigen moeten ondertussen in quarantaine.

De identiteit van de aanwezigen werden nog niet onthuld, bronnen bij El Confidencial melden wel dat “er mensen verwant aan de Belgische koninklijke familie aanwezig waren”. Het koningshuis heeft intussen aan onze redactie bevestigd dat prins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, aanwezig was op het lockdownfeestje. 

De prins verbleef de afgelopen maanden bij zijn ouders. Zondag 24 mei vloog hij vanuit Brussel naar Madrid. Van daaruit reisde hij door naar Cordoba. Hij moest naar verluidt in Spanje zijn om stage te lopen bij een bedrijf. Dat zou verklaren waarom hij ons land mocht verlaten. Reizen voor het werk, worden beschouwd als essentiële verplaatsingen. 

De symptomen van prins Joachim zouden eerder mild zijn. 

67 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elisabeth Cools

    En wij maar braaf in quarantaine zitten, onze oudjes die nog steeds geen bezoek mogen ontvangen. Hij zou beter stage volgen in het respecteren van de regels die voor iedereen moeten worden opgevolgd prins of geen prins!

  • Tintin Peter

    Als hij 27 contacten doorgeeft dan waren ze toch met 28. Doe eens lekker 28 x4000 euro boete voor meneer (zelf te betalen) en schenk het aan een goed doel.

Lees meer