4
EPA

Zwangerschap Meghan Markle kostte bijna één miljoen euro

Niemand die kan zeggen dat Meghan Markle (37) tijdens haar zwangerschap op enig moment aan comfort heeft ingeboet. Voor, tijdens en na haar bevalling werd de vrouw van prins Harry goed begeleid, met een waslijst aan adviseurs, dokters en verzorgers om haar bij te staan. Reden genoeg voor Money Magazine om op te lijsten hoeveel de hele zwangerschap nu precies zou gekost hebben. En het moet gezegd: het kostenplaatje stemt de Britten niet bepaald gelukkig.

De zwangerschap van Meghan Markle moest en zou feilloos verlopen. Hoewel de hertogin van Sussex erop stond dat er tijdens de zwangerschap een prominente rol werd weggelegd voor haar moeder Doria, werd niets aan het toeval overgelaten, en kon Meghan volgens het tijdschrift rekenen op een klein leger van specialisten.

Kate Middleton kon rekenen op twee verloskundigen, vier chirurgische stafleden, drie anesthesiologen, vier kinderartsen, een laboratoriumtechnicus voor de analyses van bloed, twee speciale zorgmedewerkers en drie managers om alles in goede banen te leiden. Vermoedelijk kon Meghan Markle op een gelijk aantal zorgkundigen rekenen. De groep komt elke maand samen om de situatie te evalueren, en staat -zeker de laatste drie maanden van de zwangerschap - 24/7 paraat.

Privékliniek: 17.165 euro per nacht

Al die mensen moeten natuurlijk ook betaald worden. Volgens het blad verbleef Meghan voor haar bevalling in de luxueuze privékliniek Portland Hospital - waar trouwens ook Victoria Beckham beviel, met wie Meghan nu bevriend is. Het hospitaal wordt gerund op ‘Amerikaanse wijze’ en staat bekend om zijn beroemde lijst van patiënten, waaronder Sarah Ferguson, Liz Hurley en de vrouw van Jamie Oliver. 

Acupunctuur en natuurlijke producten: 9.955 euro

In de aanloop naar de bevalling liet Meghan zich ook onder handen nemen door een bekende acupuncturist, die ruim 7.100 euro aanrekent voor een sessie van 45 minuten. Ze ging ook langs bij de bekende wellnesswinkel Ilapothecary in Notting Hill, London, waar ze zich inschreef voor een 12 weken-behandeling van natuurlijke producten om de zwangerschap te bevorderen. Die kost 2.855 euro. 

4 Meghan Markle en Harry verlaten Ilapothecary.
Popsugar Meghan Markle en Harry verlaten Ilapothecary.

Renovatie van de kinderkamer: 57.210 euro

Baby Archie kwam gezond en wel ter wereld. Meghan en Harry hebben een prachtige babykamer voorzien voor hun oogappel, waarvoor ze de gerenommeerde interieurarchitect Vicky Charles hadden ingeschakeld. Zij stak de nursery in Frogmore Cottage in een compleet nieuw jasje, met neutrale tinten en enkel ecovriendelijke materialen. Zo werd bijvoorbeeld gekozen voor veganistische verf, die rozemarijnolie en eucalyptus bevat. Maar aan die verbouwingen hing ook een stevig prijskaartje van 57.210 euro. 

Relaxerend spaweekendje: 37.765 euro

Meghan en Harry genoten ook van een weekend naar Heckfield Place, een luxe spa in Hampshire, als onderdeel van hun relaxerende ‘babymoon’ vóór de koninklijke geboorte. In het vijfsterrenresort kozen ze naar verluidt voor verschillende natuurlijke behandelingen en holistische wellnesspraktijken. Prijskaartje? 11.430 euro per dag. 

4 Prins Harry en Meghan tijdens hun spaweekendje.
Getty/Heckfield Place Prins Harry en Meghan tijdens hun spaweekendje.

Meghan’s zwangerschapsgarderobe: 440.550 euro

Positiekledij? Daar zal je de hertogin van Sussex niet snel in rond zien paraderen. Meghan Markle was hoogzwanger maar aan haar kleerkast kon je dat niet merken: ze was (en is) nog steeds vaste klant bij Dior en Valentino en loopt rond op torenhoge hakken. Glamour magazine deed onderzoek naar de kostprijs van al die designerstukken en berekende dat haar zwangerschapsgarderobe zo’n 440.550 euro kostte. 

Babyshower in New York: tussen 176.200 euro en 380.000 euro

En dan was er natuurlijk nog de veelbesproken babyshower in hartje New York. De totale kostprijs wordt geschat op een bedrag tussen de 176.200 euro en 380.000 euro. De berekening is onduidelijk, omdat niet geweten is of Meghan ook financieel heeft ingestaan voor de kosten van haar beroemde gasten als Serena Williams. 

Wat wél zeker is volgens de pers: Meghan vloog heen en terug met een privéjet. Haar ticket naar New York kostte 66.365 euro, voor de terugvlucht telde ze 88.100 euro neer. Ook de prijs van het penthouse van The Mark Hotel, waar de babyshower werd georganiseerd, is geweten: die heeft Meghan 65.675 euro per nacht gekost. Het penthouse heeft vijf slaapkamers en zes badkamers en biedt schitterende uitzichten over Central Park.

4 Het penthouse waar Meghan verbleef.
The Mark Hotel Het penthouse waar Meghan verbleef.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geoff Reynaert

    Met dat geld konden er wel 1000 kindjes geboren worden... Schandalig Royalty met ons geld.

  • Marcel Torfs

    Een regelrechte schande, al dit geld had men veel beter aan goede doelen geschonken. Andere vrouwen bevallen ook en schenken ook het leven aan mooie gezonde baby's, maar vooral met veel minder kosten streken en capriolen. Slechte beurt voor Harry & co !!

Lees meer