5
Dieter Bacquaert

Exclusief voor abonnees

Sasha Rosen liet haar broer Ruben achter in Nederland: “Ik ben veel Hollandse woorden al vergeten”

Op haar 27ste verhuisde Sasha Rosen (41) voor de liefde naar Vlaanderen. Door haar keuze voor Davy Gilles ziet ze haar broer Ruben (40) minder vaak, maar de afstand heeft nooit afbreuk gedaan aan hun band. “Alleen toen Rubens oudste dochter drie maanden te vroeg geboren werd, had ik hem graag wat praktische beslommeringen uit handen genomen”, klinkt het in Story. 

Een bloedband kent geen grenzen. Zangeres Sasha Rosen, de vrouw van Davy Gilles, woont intussen veertien jaar in België, haar broer Ruben bleef in Nederland, maar ze hebben daarom niet minder contact. “We horen elkaar regelmatig. Afspreken doen we minder: heen en terug naar mijn broer neemt al snel vier uur in beslag. We leiden nu eenmaal allemaal een druk leven, en hebben elk een gezin. Daardoor schiet er amper tijd over voor de familie.” De voorbije weken was het contact wel intenser, aangezien hun moeder Manja al voor de vijfde keer aan haar hart geopereerd werd. Gelukkig herstelt ze voorspoedig.

Op zulke momenten ervaren jullie die afstand wellicht echt als vervelend?

Sasha: “Ja, ook toen Rubens oudste dochter te vroeg geboren werd en nog drie maanden in het ziekenhuis moest blijven. Ik was graag een grotere steun geweest, en ik had hen graag wat praktische beslommeringen zoals koken uit handen genomen. Maar dat ging niet.”

Ruben: “Op zo’n moment heb je inderdaad meer nood aan een knuffel dan aan een telefoontje. En we nemen ons wel dikwijls voor om meer af te spreken. Ook voor onze kinderen, want die komen goed overeen.” 

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marcel Peeters

    Een toffe Hollandse dame met een mooi ABN dialect. Ze hoeft dat zeker niet te veranderen. Het charmeerd haar.

  • Marc Sierens

    Veel woorden vergeten,wat een zever,ze kan zelfs nog niet praten zonder dat overdreven Nederlands dialect en daarbij uw moedertaal die je al 40 jaar spreekt vergeet je niet.kijk eens naar Eddy Kerkhofs die woont al 50 jaar in Amerika en zijn Vlaams is nog alsof hij er nooit is weggeweest.

Lees meer