5 Johan Vlemmix en Patricia Paay.
ANP Johan Vlemmix en Patricia Paay.

Sekspop van Nederlandse zangeres Patricia Paay komt er niet, beslist rechter

De Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix moet Patricia Paay betalen, zo heeft de rechtbank in het Nederlandse Den Bosch beslist. Vlemmix had het idee om een sekspop te maken naar het evenbeeld van Paay. Dat vertelde hij eind vorig jaar aan de pers. 

Volgens de rechter is Paay (69) met het plan in haar eer en goede naam aangetast. Vlemmix kwam eind vorig jaar op het idee om levensgrote poppen te laten maken van bekende Nederlanders. Paay zou er één van zijn. De showbizzdiva was niet gecharmeerd van het idee dat van haar beeltenis een sekspop zou worden gemaakt.

"Een bizar idee", zei Paay tegen de rechter. "Je gaat toch niet gewoon een pop maken waar elke man overheen kan. Pure laster".

Schadevergoeding

Paay had daarom 30.000 euro geëist, wat ze na onderhandeling over een eventuele schikking vandaag nog aanpaste naar 15.000 euro. De rechter had al aangegeven veel minder dan 30.000 euro toe te zullen wijzen. Hoe hoog de vergoeding is, bepaalt de rechter op 16 januari.

Paay eiste in eerste instantie nog dat Vlemmix ook in de toekomst geen poppen uitbrengt, op straffe van 50.000 euro. Die eis liet ze echter vallen, nu Vlemmix al had laten weten dat er nog geen pop was en dat hij met de poppen was gestopt.

5 Patricia Paay en Johan Vlemmix bij de rechtbank in Den Bosch.
ANP Patricia Paay en Johan Vlemmix bij de rechtbank in Den Bosch.

Eigen pop mee

Vlemmix erkende voor de zitting dat hij zelf ook wel een beetje had meegeholpen aan het verhaal over de sekspop van Paay. En tegen de rechter: "Maar het was nooit de bedoeling dat het een sekspop zou worden".

De ondernemer vertelde dat hij een poppenmuseum als Madame Tussauds wilde beginnen, maar dan met verwarmde, bewegende en pratende poppen. Het idee van de sekspop kwam volgens Vlemmix alleen door een vraag van een journalist of je er ook seks mee kon hebben. "Toen heb ik gezegd dat dat zou kunnen".

Vlemmix wilde vanochtend een op hemzelf gelijkende pop mee de rechtszaal in nemen, maar de beveiliging belette hem dit. Het ding moest buiten blijven zitten.

5 De pop van Vlemmix.
ANP De pop van Vlemmix.
5 Patricia Paay (midden) met haar echtgenoot Robbert Hinfelaar (links) met de pop van Johan Vlemmix (rechts).
ANP Patricia Paay (midden) met haar echtgenoot Robbert Hinfelaar (links) met de pop van Johan Vlemmix (rechts).
5 Johan Vlemmix in de rechtszaal.
ANP Johan Vlemmix in de rechtszaal.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucynda van der Does

    Tjeezus Patries...Als Johan je 50% had geboden, hadden we dan ook een rechtszaak gehad???? Denk t niet......

  • Kenny G'llme

    Niemand wil de originele .... waarom er poppen van maken?!

Lees meer