Kaat Bollen
Kristof Ghyselinck Kaat Bollen

Seksuologe Kaat Bollen in beroep tegen klacht wegens 'te sexy gekleed'

Seksuologe Kaat Bollen (34) is in beroep gegaan tegen de waarschuwing die de psychologencommissie haar midden maart gegeven heeft. Ze kreeg die omdat ze "de geloofwaardigheid en waardigheid van het beroep naar beneden haalt". Dat was een klacht van een collega-psycholoog, omdat Bollen af en toe foto's post op sociale media waarin ze een stukje huid laat zien.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ze riskeert nu wel een zwaardere straf op te lopen dan een waarschuwing - mogelijk volgt in beroep een schorsing. "Het is een risico, maar de klacht is oneerlijk, dus ik wilde dit doen. Voor alle vrouwen", zegt ze. "Hoe we eruitzien of onszelf kleden, staat los van ons kunnen en los van de deontologie. Als de klacht over een man ging, dan zou er ongetwijfeld niks mee gedaan zijn." Op een uitspraak is het wachten tot september. Wie de klacht tegen haar indiende, weet Bollen niet. 

Lees ook:

Kaat Bollen veroordeeld na klacht collega: “Omdat ik mijn sensualiteit omarm”

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • René Mattyns

    "Rechten van de mens" is er niet voor iedereen blijkbaar.

  • Wim Thomas

    Wanneer er iemand een probleem heeft met mij/over mij, dan is dat zijn/haar probleem, niet het mijne!

Lees meer