Slongs
James Arthur Slongs

Exclusief voor abonnees

Slongs kampte met laag zelfbeeld: “Ik maak mezelf soms ongelukkig, want ik bekijk de dingen nogal negatief”

“Het is toevallig dat je met mij een interview wil doen over ‘het opperste geluk’. Geluk, en het streven naar gelukkig zijn, is namelijk iets dat me enorm bezighoudt”, vertelt Slongs, het alter ego van Charissa Parassiadis (41), deze week in PRIMO. “Ik heb er eigenlijk net een boek over geschreven, ‘Lacht Nor Mij’. In het boek vertel ik waarom ik zo opgewekt en positief door het leven ga. Het vraagt gewoon een beetje toewijding en zelfreflectie. Ik heb het in mijn boek vooral over mijn helden, over de mensen die me geïnspireerd hebben. Al mijn helden – Nelson Mandela, Jezus, de Dalai Lama ... - hebben hun eigen geest leren kennen. Op die manier hebben ze al het negatieve uit hun leven gebannen en zijn ze zich beginnen focussen op vriendelijkheid en mededogen. Dat probeer ik ook te doen.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Catherine MISTIAEN

    Vrouwen moeten extra hun best doen om positief te denken. Ze zijn echt geneigd naar het negatieve. Ik voel dat als vrouw zélf, in mijn lijf, van nature. Mannen zijn van nature véél positiever ingesteld (ook gevoeliger en romantischer). Maar + en - geven wel elektriciteit, natuurlijk!

  • Joan Lute

    Beste Slongs, een laag zelfbeeld is ook voor mij heel herkenbaar. Als je vanaf je kindertijd je hele leven nooit eens een complimentje hebt gekregen voor je inzet en resultaat dan kun je inderdaad een chronisch laag zelfbeeld ontwikkelen waarbij ieder klein foutje voor jezelf aanvoelt alsof heel de wereld vergaat. Wanneer ik help de vaat af te drogen en ik per ongeluk iets laat vallen verkramp ik en begin ik te huilen omdat schuldgevoel me kapot maakt. Mijn kindertijd heeft alles kapot gemaakt.

Lees meer