Zach Choi (33) verdient miljoenen door te eten voor de camera en zijn online publiek.
Zach Choi Zach Choi (33) verdient miljoenen door te eten voor de camera en zijn online publiek.

Exclusief voor abonnees

Smakgeluiden zijn in: hoe YouTubers miljoenen verdienen met ‘ASMR’

Aan tafel is het voor velen een absolute nachtmerrie, maar op het internet gaan mensen er bewust naar op zoek: vettige smakgeluiden. Op het videoplatform YouTube verschijnen dagelijks honderden filmpjes van mensen die voor de camera kruipen en een hele maaltijd luid kauwend verorberen, terwijl een hoogsensitieve microfoon elk klein geluidje opneemt. Die video’s, ook wel ASMR genoemd, halen miljoenen views - en euro’s - binnen, maar hoe komt dat?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Walter De Weirdt

    Respect, beleefdheid en goede manieren zijn tegenwoordig ver te zoeken bij een groot deel van de jonge generatie( gelukkig niet allemaal)!

  • Karla Desmet

    ik lijd aan misofonie. da's echt lijden. mijn collega is smakker eerste klas. na elke beet van de boterham, na elke slok van zijn soda paar keer smakken. ik werk meestal met 1 oortje muziek, maar als hij begint te eten, steek ik tweede oortje erbij want ik krijg letterlijk walgneigingen en kippenvel. nooit is het zo erg geweest. dus geen youtubefilmpjes hierover voor mij. ze mogen me dan wegsteken, denk ik :) -en als mijn werkgever dit leest: yep, dat is de hoofdreden voor mijn oortjes...

Lees meer