3 Een scene uit "The Mandalorian." De serie is voorlopig alleen te zien voor abonnees van Disney+, een streamingplatform dat nog niet in België is gelanceerd.
AP Een scene uit "The Mandalorian." De serie is voorlopig alleen te zien voor abonnees van Disney+, een streamingplatform dat nog niet in België is gelanceerd.

Star Wars: tweede seizoen The Mandalorian bevestigd

De laatste aflevering van seizoen 1 van The Mandalorian kan vanaf vrijdag gestreamd worden via Disney+ in de landen waar de dienst reeds gelanceerd is. Een moment dat bedenker Jon Favreau aangreep om op Twitter een tweede seizoen van de Star Wars-serie aan te kondigen.

"Seizoen 2 van The Mandalorian komt in het najaar van 2020", is de korte maar krachtige boodschap van Favreau. Naast jubelende reacties van fans reageert ook het Twitter-account van Disney+ op de post van de man die eerder ook Disneyfilms als Iron Man en The Jungle Book maakte. "Jon. Heeft. Gesproken", luidt de reactie, met tussen ieder woord een emoji van applaudisserende handen.

3 Bedenker Jon Favreau kondigde op Twitter het tweede seizoen van de Star Wars-serie aan.
EPA Bedenker Jon Favreau kondigde op Twitter het tweede seizoen van de Star Wars-serie aan.

Baby Yoda

The Mandalorian telt acht afleveringen en gaat over een eenzame premiejager. Het verhaal speelt zich af na de val van de Empire en voor de opkomst van de First Order. De serie werd online een grote hit vanwege het karakter The Child, een klein, groen figuurtje dat door fans liefkozend Baby Yoda genoemd wordt, naar de iconische Jedi-meester uit de Star Wars saga. Bij gebrek aan officiële Baby Yoda-merchandise wordt het internet dan ook overspoeld met namaakpoppen: de één nog enger dan de ander

3 The Child, onder fans bekend als Baby Yoda.
AP The Child, onder fans bekend als Baby Yoda.

In België?

Disney+ is momenteel beschikbaar in Nederland, de VS en Canada. Wanneer het concept ook in België en de rest van Europa gelanceerd zal worden, is nog niet bekend.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Burgemeester Utopia

    En toch heeft hebben alle Belgen die zich een beetje fan heten, de serie al gezien. Streaming diensten hebben voor één ding gezorgd, een heropleving van de piraterij.

Lees meer