Getty Images

Peter Van Den Begin openhartig over zijn vriendschap met Stany Crets

Peter Vanden Begin en Stany Crets waren jarenlang twee handen op één buik. Ze maakten samen programma's, maar de laatste jaren gingen ze elk een andere richting uit.

"Stany gaf mij vooral het gevoel een compagnon de route te zijn. Met hem kun je naar de oorlog. Van nature zijn wij erg verschillend. Onze kracht ligt hierin dat we elkaar mooi aanvullen. Plus het feit dat we in elkaars blik konden lezen hoe we moesten reageren. 'Debby en Nancy', dat was pure tiktak: we bereidden het minimum voor. En de mensen voelden dat: die twee zijn echt aan het improviseren", zegt hij aan Humo.

Einde
Het innige contact is nu iets minder. "Wij hebben indertijd zeer vaak met elkaar opgetrokken, we hebben elkaars deur platgelopen. Het was meer dan alleen maar een oppervlakkige vriendschap. Wij deelden lief en leed, én we hadden samen een productiehuis. Maar dat is organisch tot een einde gekomen: de noodzaak was er niet meer, we ontwikkelden niet langer samen nieuwe dingen, de interesses begonnen verschillende richtingen uit te gaan. Stany is zich op regie gaan toeleggen en ik ben meer en meer film gaan doen."

Lees meer