Sven Ornelis
Wiegandt Sven Ornelis

Sven Ornelis kan niet naar zijn buitenverblijf in Barcelona: “Mooier leven door de lockdown? Niks van, ik wil reizen”

Ook radiomaker Sven Ornelis (46) is gebeten door de reismicrobe. In zijn jonge jaren trok hij de wereld rond. En met zijn partner heeft hij een uitvalsbasis in Barcelona. “Maar daar kan ik nu niet naartoe”, zucht Sven.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Alleen al om praktische redenen mis ik ons Spaanse appartement”, vertelt Sven Ornelis. “Ik was er nog in de krokusvakantie, en volgens mij liggen er nog eieren in de koelkast. (lachje) Maar ik maak me ook een beetje zorgen. Zijn er geen lekken in de waterleiding? Je laat een flat niet achter met het idee dat je er een halfjaar niet meer zal komen.”

Mis je ook het reisgevoel?

Weet je, het waren altijd weekendjes van ontspanning. Ik woon doodgraag in Barcelona. Ik heb ooit overwogen om er definitief te gaan wonen en van daaruit radio te maken. Technisch kan dat perfect. Hopelijk lost de Spaanse overheid nu snel de maatregelen. Ik vermoed dat tweedeverblijvers als eersten mogen terugkomen, omdat we daar toch ook belastingen betalen.

En hoe raak je daar?

Dat is ook nog de vraag. Ik heb weinig zin om in een vliegtuig te zitten, waarin iedereen een mondmasker draagt. Dat zou het beeld vernietigen dat ik heb van mijn trips naar Barcelona. In het begin zullen we dus ­allicht met de auto gaan.

Maak je je zorgen over de toeristische sector, die het nu zo zwaar heeft?

Uiteraard. Ik ken nogal wat mensen in die sector, en leef met hen mee. Het is hun job, hun leven. Afschuwelijk, hé.

Denk je dat je na de coronacrisis weer volop zal reizen?

Dat hoop ik toch, ja. Ik vergelijk het met de aanslagen in 2016, waarna de luchthavens werden bewaakt door militairen. Ik dacht toen: ‘Wáárom heb ik iets gekocht in Barcelona?’ Maar de mensen lieten dat verbazend snel achter zich. Sommigen zeggen nu dat corona ons leven in zekere zin mooier maakt. Daar ben ik het niet mee eens. Ik wil reizen! 

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Desmet

    Inderdaad, zwaar luxeprobleem. Leg u er bij neer zoals iedereen. Het is er om een reden. En vaak apprecieer je nadien meer wat je hebt. Je gedraagt je verwend.

  • magda de munck

    Meneer heeft een luxeprobleem, en dat moet iedereen weten.

Lees meer