3
Peter Vanderveken/Dieter Bacquaert

Tanja Dexters betrokken bij ongeval met vluchtmisdrijf: “De menigte werd agressief, ik moest daar weg”

Ex-Miss België Tanja Dexters (42) is gisteravond betrokken geraakt bij een zware kop-staartaanrijding. De E313 moest zo'n drie uur afgesloten worden ter hoogte van Herentals-Oost.

Tanja Dexters was samen met haar vriend Michael Peeters op pad in een Jaguar met handelaarsplaat. Het voertuig slingerde aan hoge snelheid over de autosnelweg. Volgens getuigen knalde de wagen op een andere personenwagen toen hij vanop de pechstrook tegen zeer hoge snelheid wilde invoegen. De twee inzittenden van de wagen zouden met een andere wagen op de vlucht zijn gegaan via de parallelweg van de autosnelweg.

Toch beweert Dexters dat het ongeval niet Peeters' fout was. "Blijkbaar wekte onze wagen, een gloednieuw model dat mijn vriend (een autohandelaar, red.) net had binnengekregen, jaloezie op. Want plots ging de auto die voor ons reed in de remmen. Michael heeft nog geprobeerd een botsing te voorkomen, maar kon hem niet meer ontwijken en is ertegen geknald."

"Ik heb mijn geel hesje aangetrokken en ben naar die wagen gelopen", vervolgt ze. "De inzittenden begonnen me meteen uit te schelden. 'Tanja Dexters dit, Tanja Dexters dat.' Ik ga niet herhalen wat ze precies zeiden. Daarop ben ik terug naar onze auto gestapt en heb ik de gevarendriehoek geplaatst."

3 De gloednieuwe Jaguar waarmee Dexters en haar vriend op pad waren, raakte zwaar beschadigd.
Peter Vanderveken De gloednieuwe Jaguar waarmee Dexters en haar vriend op pad waren, raakte zwaar beschadigd.

Getuigen verklaren dat het koppel gevlucht is voor de politie arriveerde. Volgens Dexters konden ze niet anders. "We hebben gewacht tot de brandweer en een ambulance ter plekke waren. Maar intussen was de situatie onhoudbaar geworden. We werden langs alle kanten belaagd. Toen heb ik een vriend gebeld om ons op te pikken. Ik weet dat dit verhaal nog een staartje zal krijgen, maar Michael en ik moesten daar gewoon weg."

“Na de aanrijding ben ik meteen gestopt”, aldus getuige Katty. “Ik zag dat de drie personen al snel uitgestapt waren. Ik heb de hulpdiensten gecontacteerd, nadien was het een grote chaos op de autosnelweg.” Na het ongeval is er tussen een aantal personen in het midden van de autosnelweg een felle discussie ontstaan. De twee inzittenden van de Jaguar hebben het nadien op een lopen gezet en werden op de parallelbaan naast de autosnelweg opgepikt door een Land Rover.

De bestuurder uit de wagen die werd aangereden werd met lichte verwondingen naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis van Herentals gebracht.

3
Dieter Bacquaert

113 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tommy Stessens

    Jaa Tanja vroeger waard ge een heel ander. Spijtig dat je zo veranderd bent.

  • Robert DE REU

    Ik ben geen Fan van Tanja, maar beste mensen ze zat als passagier in de wagen en niet als chauffeur, en liegen tegen de Politie is niet verboden, het is niet Tanja die moet gestraft worden maar haar vriend die zijn verantwoordelijkheid moet opnemen, daarom begrijp ik niet waarom zij hier zoveel aan de schandpaal wordt genageld, ????

Lees meer