2 Tom Waes op de sporen, in een reclame van ZEB.
ZEB Tom Waes op de sporen, in een reclame van ZEB.

Tom Waes loopt voor ZEB over sporen: "Heel teleurstellend"

Ook kledingketen ZEB oogstte gisteren controverse met een reclamecampagne. Infrabel is boos dat de winkel uitpakt met een beeld van Tom Waes die over treinsporen loopt.

Een stoere Tom Waes, wandelend over de sporen (foto). Of een zittende Tom Waes, voetjes bengelend over de perronrand. In de nieuwe campagne van kledingketen ZEB worden enkele spoorregels met de voeten getreden, tot woede van Infrabel. De spoornetbeheerder nam al contact op met zowel ZEB als met het management van Waes, want het bedrijf wil de campagne weg. Infrabel is net begonnen met een campagne tegen spoorlopers en mensen die een gesloten overweg negeren. "We zetten heel veel in op sensibilisering. Het is dan spijtig en teleurstellend dat we aan het einde van zo'n campagne geconfronteerd worden met die beelden van Tom Waes die over de sporen loopt. Dat is een slecht voorbeeld", zegt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. "We hebben daarom contact opgenomen met de partijen. We wachten nu op een reactie van de betrokkenen."

In de eerste acht maanden van dit jaar vielen er drie doden en twee zwaargewonden door incidenten met spoorlopers. In dezelfde periode waren er 489 meldingen van spoorlopers. 

2
ZEB

Bekijk ook: Bekende gezichten stellen nieuwe collectie bij ZEB voor:

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gust Van Assche

    Gaan ze Matthias Schoenaerts nu ook dagvaarden? In de pas verschenen Nina staan meerdere foto’s op een spoor getrokken.

  • Edwige Spiegel

    Ga je dan ook alle films verbieden waarin er ergens één of andere over de sporen loopt (oa. Westerns, spionagefilms, Maffiafilms, etc.)? Of films waar er ergens één van een dak springt (Spider-Man, Superman, etc)? Dit is gewoon reclame voor kledij ...

Lees meer