13 Reasons Why
Beth Dubber/Netflix 13 Reasons Why

'13 Reasons Why' krijgt derde seizoen

De Amerikaanse dramaserie '13 Reasons Why' krijgt een derde seizoen. Netflix kondigde het nieuwe seizoen woensdag aan. 

Sinds 18 mei staat het tweede seizoen online. De derde reeks krijgt dertien afleveringen, meldt Variety. De opnames beginnen in de loop van dit jaar. Het derde seizoen komt in 2019 beschikbaar.

Het eerste seizoen van de serie, gebaseerd op het gelijknamige boek, vertelt het verhaal van tiener Hannah die na jarenlange pesterijen besluit zelfmoord te plegen. Haar klasgenoten reageren geschokt en een aantal worstelen met schuldgevoelens vanwege het deelnemen aan pesterijen.

'13 Reasons Why' kreeg lovende recensies maar ontving ook kritiek vanwege een aantal gewelddadige- en verkrachtingsscènes. Netflix voegde vervolgens een waarschuwing toe, voorafgaande aan het afspelen van de show. De serie werd een grote hit, met name onder jongeren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer