3 Béa Vandendael koopt de huizen met het geld van de ‘Blind Gekocht’-deelnemers.
Kristof Ghyselinck Béa Vandendael koopt de huizen met het geld van de ‘Blind Gekocht’-deelnemers.

Exclusief voor abonnees

‘Blind Gekocht’-makelaar Béa Vandendael: “Ik heb een aantal slapeloze nachten overgehouden aan het programma”

Een huis kopen zonder het zelf gezien te hebben: dat is waar de koppels in het VIER-programma ‘Blind Gekocht’ zich aan wagen. Aankoopmakelaar Béa Vandendael (55) werd dan ook opgezadeld met een resem eisen. Gelukkig geeft de pittige dame met roodharige krullen niet snel op.

Er is de laatste weken al heel wat te doen geweest over de koppels van ‘Blind Gekocht’: waarom je al je spaargeld en de beslissing over je woning zou toevertrouwen aan een vreemde én wat voor teleurstellingen dat voorlopig lijkt op te leveren. Maar ook bij aankoopmakelaar Béa liepen de emoties hoog op tijdens de opnames. Zij was immers verantwoordelijk voor de aankoop van de panden die vervolgens onder handen genomen zouden worden door interieurarchitect Bart. Béa heeft dan wel dertien jaar ervaring op de teller, die zoektocht zorgde toch voor de nodige stress. “Normaal kan je terugvallen op de feedback van je koper, maar nu beslis je echt in hun plaats. En dan hoop je maar dat het in de smaakt valt.” Dat de koppels vaak ontgoocheld bleken toen ze hun pand eenmalig te zien kregen voor de renovatie, had ze wel verwacht. “Mensen hebben het moeilijk om voorbij bepaalde zaken, zoals een lelijke vloer of een oude keuken, te kijken. Maar interieurarchitect Bart en ik wisten wat we ervan konden maken. Ik maakte me alleen weleens zorgen over het beperkte budget: bij oude woningen weet je nooit welke lijken nog uit de kast vallen.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jana Kennis

    Goed programma, knappe renovaties , handig om zo'n mensen in te kunnen schakelen. Wat die villa kakelbont betreft. De buitenkant was echt wel totaal iets anders. Het had wat een eclectischere uitstraling mogen hebben. Zo'n huizen vind je echt wel in België, in Ekeren bijvoorbeeld en niet alleen in finland of denemarken. Mja locatie is wss ook belangrijk hoewel je op 5 min met de trein overal bent.

  • Theo Beyens

    Je hele leven werken om de boel af te betalen goed gek . Enkel de makelaar wordt er € beter van .

Lees meer