VIER

‘Dancing with the stars’: Kelly Pfaff verbluft in eerste aflevering, Viktor bungelt onderaan

De kop is eraf: het tweede seizoen van ‘Dancing with the stars’ ging vanavond eindelijk van start. En dat leverde uiteraard ook enkele geslaagde (en minder geslaagde) choreografieën op van onze BV’s.

1) Julie Vermeire en Pasquale

De jongste kandidate kreeg de betwijfelbare eer om samen met nieuweling Pasquale de dansfestiviteiten te openen. Dat deed het duo met een samba op een remix van Ed Sheerans ‘Shape of you’. “Kleine meisjes worden groot”, aldus Davy Brocatus. Al vonden Sam en Joanna wel dat de 21-jarige Julie meer aandacht moest beneden aan haar techniek. Dat alles leverde het allereerste danskoppel van dit tweede seizoen 26 punten op.

2) Michael Pas en Margot

Na Julie was het de beurt aan Michael, met z’n 52 lentes de oudste man van het gezelschap. Hij probeerde de jury niet alleen met gehakte schoenen te beroeren, maar ook door een rumba te dansen op de tonen van ‘Shallow’, het duet van Bradley Cooper en Lady Gaga. “Mooi voetwerk”, aldus Joanna. De rest van de jury was minder enthousiast, want dit duo kreeg amper 21 punten. “Dit komt binnen”, aldus Michael.

3) Ianthe Tavernier en Nick

‘De Buurtpolitie’-actrice Ianthe Tavernier (30) mocht na Michael het publiek verblijden met een cha cha cha. ‘There’s nothing holding me back’ zong Shwan Mendes, al vormde de body roll voor Ianthe op voorhand wel een heel grote uitdaging. Al bleek daar tijdens hun optreden weinig van te merken. “Als jij een boerinnetje bent, dan is er geen koe meer die niet gemolken wil worden”, aldus Jan. Het leverde Ianthe en Nick alvast 29 punten op.

4) Viktor Verhulst en Natascha

“Viktor, zorgt dat ge uw papa niet teleurstelt”, vertelde Gert eerder in de aflevering al tegen z’n 25-jarige zoon. Verhulst de jongere was alvast van plan om er een knipoog naar ‘Love Island’ in te smokkelen. Op de tonen van ‘I just wanna make love to you’ bracht Viktor een American smooth waarmee hij de goodwill van de jury probeerde te versieren. Al was de conclusie van de jury wel dat Viktor nogal houterig danste. Het bezorgde hen 18 punten, waardoor ze - jammer genoeg - de eerste en enige buis versierden van deze aflevering...

5) Kelly Pfaff en Andrei

Het vijfde dansnummer stond op het conto van Kelly (42) en Andrei, die vorig jaar derde werd aan de zijde van Leen Dendievel. Kelly en Andrei brachten een Argentijnse tango op de tonen van John Powells ‘Assassin’s tango’. “Kelly, ik ben fan van je”, aldus Joanna. Het leverde hen een topscore van 32 punten op.

6) Jani Kazaltzis en Bjork

Eerlijk? Wij hebben heel hoge verwachtingen van dit dansduo. Bjork is immers de dame die zich vorig jaar naar de overwinning danste met James Cooke en van Jani (40) is het geweten dat hij vroeger de pannen van het dak danste in discotheken. Op de tonen van Pinks ‘Can we pretend’ brachten ze een freestyle. “Heel sterk en vol energie”, aldus Davy Brocatus. Al vertaalde zich dat niet helemaal in de punten, want het duo wist ‘slechts’ 26 punten binnen te rijven.

7) Evy Gruyaert en Frank

Een Weense wals op de tonen van ‘You are the reason’ van Calum Scott en Leona Lewis: dat was de opgave voor Evy Gruyaert (40) en haar danspartner Frank. Evy had Frank op voorhand gewaarschuwd dat ze ‘een beetje zot’ was, maar daar was niets van te merken tijdens hun dans. “Ik vond het heel mooi”, aldus Sam. 25 punten vielen hen te beurt.

8) Ann Pira en Sander

De oudste dame van het gezelschap - 54 lentes, alsjeblieft - liet zich zeker niet kennen. Nancy uit ‘Thuis’ bracht samen met Sander - de danspartner van Elodie vorig jaar - een jive op de tonen van ‘Sucker’, de meest recente hit van The Jonas Brothers. “Voor een publiek dansen is echt een kinderdroom die uitkomt”, zei ze zelf. Het leverde 23 punten op.

9) Christoff en Laura

De laatste, maar zeker niet de minste. Christoff (43) en zijn danspartner Laura brachten een paso doble op de tonen van 5 seconds of summer en hun hit ‘Youngblood’. Volgens Joanna waren de bewegingen goed, maar was het geheel net iets te eentonig. Jan hamerde er dan weer op dat Christoff dansschoenen moest aantrekken voor de volgende opvoeringen. Het laatste duo kaapte weliswaar toch nog 22 punten weg.

Dit is de tussenstand na aflevering 1:

Kelly Pfaff en Andrei: 32 punten
Ianthe Tavernier en Nick: 29 punten
Julie en Pasquale/Jani en Bjork: 26 punten
Evy en Frank: 25 punten
Ann en Sander: 23 punten
Christoff en Laura: 22 punten
Michael en Margot: 21 punten
Viktor en Natascha: 18 punten

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ISABEL FRANCOIS

    Het was mooi!Kelly was top!Viktor was een houten klaas dus die moet ferm een tandje bijsteken..alhoewel..je hebt ritme of je hebt het niet.En ik denk dat hij het niet heeft.Wel jammer van die kwebbelende irritante rode vlek op het scherm tijdens het programma.

  • Rina Dethier

    Kelly was top! Kat daarentegen.....ik zou zeggen doe iets waar je goed in bent en daar hoort presenteren zeker niet bij.

Lees meer