Herman Van Molle.
VRT Herman Van Molle.

'De Canvascrack' opgedoekt, laatste deelnemer vergoed

Het is definitief afgelopen voor tv-quiz 'De Canvascrack'. De VRT koos ervoor een deelnemer te vergoeden, die eigenlijk nog recht had op een aflevering om zijn prijzengeld te verdubbelen. Dat schrijft de krant De Standaard.

Peter van Diesen (56) kon in het laatste seizoen maar liefst negentien keer winnen. Hij kon met zijn  twintigste deelname zijn prijzengeld nog verdubbelen tot 25.000 euro, maar een nieuwe aflevering komt er niet meer. De man heeft nu van de VRT een kleinere vergoeding gekregen.

Met gezicht Herman Van Molle werd de quiz erg populair op Canvas. Het laatste seizoen werd de presentator omwille van gezondheidsproblemen vervangen door Sven Speybrouck. Maar met of zonder Herman Van Molle: er is voor 'De Canvascrack' geen plaats meer in de vernieuwingsoperatie bij Canvas.

Karel Vereertbrugghen, die mee aan de wieg stond van het programma, is ontgoocheld. "Het idee om nog één aflevering te maken, bij wijze van afscheid, is helaas afgeschoten", zegt hij in De Standaard. En daarmee verdwijnt volgens hem de enige écht pittige quiz op tv.

Lees meer